ΒοΑ: ”Λείπουν” 3,95 δισ. ευρώ από την Parmalat

Η Bank of America αμφισβητεί την ύπαρξη 3,95 δισ. ευρώ της Parmalat στους λογαριασμούς της, φέρνοντας την ιταλική εταιρία ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Μιλάνο.

ΒοΑ: ”Λείπουν” 3,95 δισ. ευρώ από την Parmalat
Επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η κρίση στην ιταλική βιομηχανία τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων Parmalat, καθώς σήμερα η Bank of America απέρριψε την εγκυρότητα εγγράφου που ανέφερε ότι η Bonlat, θυγατρική του ομίλου που εδρεύει στα νησιά Κάιμαν, διέθετε 3,95 δισ. ευρώ σε ρευστό και μετοχές σε λογαριασμό της αμερικανικής τράπεζας.



Ηδη η Parmalat έχει δηλώσει αδυναμία ανεύρεσης 4,2 δισ. ευρώ σε ρευστό που είχαν εγγραφεί στον ισολογισμό γ’ τριμήνου και υποτίθεται ότι ήταν διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση του χρέους της εταιρίας.

Η τελευταία εξέλιξη φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Parmalat, καθώς οι τράπεζες είναι πιθανότερο να ζητήσουν αναδιάρθρωση τώρα που ”λείπουν” τόσα κεφάλαια, αντί να προσφέρουν νέα δάνεια για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις.

Ο πρόεδρος της Parmalat συγκάλεσε έκτακτη συνέλευση του δ.σ. μετά την ανακοίνωση της Bank of America.

Η ανακοίνωση της BoA άσκησε πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες που έχουν διαθέσει πιστώσεις στην Parmalat, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ανεστάλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v