Υπερδιπλάσια τα έσοδα αποεπενδύσεων για Shell

Η Royal Dutch/Shell ανακοίνωσε έσοδα 4 δισ. δολ., έναντι 2 δισ. που προβλέπονταν, από τις αποεπενδύσεις στο 2003, καθώς και χρεώσεις 1,2 δισ. δολ. στα αποτελέσματα δ’ τριμήνου, έναντι 200 εκ. δολ. που είχαν ήδη κατατεθεί ως πρόβλεψη.

Υπερδιπλάσια τα έσοδα αποεπενδύσεων για Shell
Η Royal Dutch/Shell ανακοίνωσε ότι τα μετά φόρων κέρδη της από ρευστοποιήσεις συμμετοχών θα φτάσουν στο σύνολο του έτους στα 4 δισ. δολ., δηλ. υπερδιπλάσια από όσα προβλέπονταν.

Ο αγγλο-ολλανδικός πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου θα περιλαμβάνουν χρεώσεις 1,2 δισ. δολ., από τα 200 εκ. δολ. που είχαν ήδη ανακοινωθεί, ως πρόσθετο κόστος του προγράμματων αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων στους τομείς εξόρυξης, παραγωγής κι επεξεργασίας ενεγρειακών πόρων και χημικών.

Το γεγονός θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου αλλά συνιστά απόδειξη περαιτέρω αναδιοργάνωσης, γεγονός που επιδρά ευνοϊκά στις επενδυτικές διαθέσεις. Η μετοχή της Shell Transport & Trading, που ελέγχει το 40% του ομίλου, ενισχύθηκε 1,2% στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση.

Στις χρεώσεις δ’ τριμήνου περιλαμβάνεται καθαρή χρέωση 820 εκατ. δολαρίων για την διακοπή της λειτουργίας των διϋλιστηρίων Bakersfield στην Καλιφόρνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v