Τροχάδην επί τόπου στη Wall Street

Η επιφυλακτικότητα είναι το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στις αντιστάσεις που συναντούν οι δείκτες προκειμένου να κινηθούν εκ νέου υψηλότερα, ενώ παρατηρούνται και ήπιες ρευστοποιήσεις κερδών. Από τα macro νέα η τάση λένε αναλυτές. Συσσώρευση σε Λονδίνο- Παρίσι, ανοδικά ο DAX.

Επιφυλακτικότητα επιδεικνύουν οι επενδυτές στις αμερικανικές αγορές, εν όψει των αργιών λόγω Χριστουγέννων και καθώς οι δείκτες οδηγήθηκαν από την άνοδο της Δευτέρας σε νέα υψηλά 19 μηνών.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street θα είναι ήπια διορθωτική, ενώ πιστεύουν πως οι αφορμές θα αναζητηθούν στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης, αλλά στα στοιχεία από το δείκτη καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, τα οποία ανακοινώνονται στις 16.45.

Ως θετικοί παράγοντες εκτιμώνται η αντίστοιχη των εκτιμήσεων αύξηση του ποσοστού των προσωπικών εσόδων το Νοέμβριο, αλλά και τα τελικά στοιχεία αναφορικά με το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου, τα οποία επιβεβαίωσαν προηγούμενες κυβερνητικές εκτιμήσεις για ρυθμούς στο 8,2%.

Αντίθετα ελαφρά χαμηλότερα των εκτιμήσεων ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες του Νοεμβρίου. Το ποσοστό αύξησης τους διαμορφώθηκε στο 0,5%, έναντι εκτιμήσεων για 0,7%. Τον Οκτώβριο, το ποσοστό δεν είχε παρουσιάσει μεταβολή.

Εξάλλου, λίγο μετά το άνοιγμα, θα ανακοινωθούν τα αναθεωρημένα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν Δεκεμβρίου, τα οποία πιστεύεται ότι θα είναι υψηλότερα των προηγούμενων ανακοινώσεων, στο 91 από 89,6.

Παράγοντες των αμερικανικών αγορών εκφράζουν την άποψη ότι τόσο η σημερινή όσο και η αυριανή ”μισή” συνεδρίαση των αμερικανικών χρηματιστηρίων θα είναι σχετικά υποτονική. Οι ίδιοι επισημαίνουν τα υψηλά επίπεδα στα οποία βρίσκονται οι αγορές και προβλέπουν περιορισμένες διορθωτικές κινήσεις και τάσεις συσσώρευσης.

Από την αρχή του έτους, ο δείκτης Dow Jones έχει εμφανίσει άνοδο της τάξης του 20%, ενώ διπλάσια είναι αυτή του Nasdaq, στο 41,2%.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones εμφανίζει κέρδη 0,01% και διαμορφώνεται στις 10.339 μονάδες, ενώ ο Nasdaq είναι αμετάβλητος στις 1.955 μονάδες. Στο +0,03% και τις 1.093 μονάδες ο S&P 500.

Τάσεις συσσώρευση εμφανίζουν Λονδίνο και Παρίσι, ενώ υψηλότερα κινείται ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v