”Πράσινο χαλί” για τον Αϊ Βασίλη από τη Wall!

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία ”ολόκληρη” συνεδρίαση της εβδομάδας. O Dow που από το ξεκίνημα πιεζόταν, βρέθηκε οριακά μόνο υψηλότερα, ενώ σημαντικότερα κέρδη κατέγραψε ο Nasdaq, καθώς καταγράφηκαν τοποθετήσεις σε μετοχές- σηματωρούς.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την τελευταία ολόκληρη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω χαμηλών όγκων συναλλαγών, αλλά και πληθώρας (ανάμικτων) μακροοικονομικών νέων.

Ο Dow Jones βρέθηκε αντιμέτωπος με τα υψηλά επίπεδα όπου τον οδήγησαν οι πρόσφατες ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι περιορισμένες ρευστοποιήσεις κερδών.

Αντίθετα, ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα, καθώς νέα από εταιρίες- σηματωρούς της αγοράς, όπως η Sun Microsystems, η Applied Materials και η Intel παρείχαν αισιοδοξία στους επενδυτές.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά νέα τα μηνύματα χαρακτηρίζονται ανάμικτα. Αναλυτικότερα, Αύξηση κατά 0,4% εμφάνισαν τα προσωπικά έσοδα των Αμερικανών για τον μήνα Νοέμβριο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τον Οκτώβριο το ποσοστό είχε επίσης διαμορφωθεί στο 0,4%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, το μεγαλύτερο κομμάτι της αμερικανικής οικονομίας, ανέκαμψαν τον περασμένο μήνα χάρη στις δυναμικές πωλήσεις αυτοκινήτων και οικοσκευών. Ρυθμούς αύξησης στο 8,2% εμφάνισε η αμερικανική οικονομία στο γ΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το ποσοστό ήταν αντίστοιχο των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι υπολόγιζαν πως δεν θα υπάρξει αναθεώρηση από την προηγούμενη ανακοίνωση του ΑΕΠ, που έκανε επίσης λόγο για ΑΕΠ στο 8,2%.

Εξάλλου, στο 92,6 από 89,6 αναθεωρήθηκε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Παν/μίου του Μίτσιγκαν, αν και παρέμεινε χαμηλότερα των επιπέδων του Νοεμβρίου.

Στο +0,03% και τις 10.341 μονάδες βρέθηκε ο Dow Jones, ενώ στο +0,97% και τις 1.974 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nasdaq. Στο +0,28% και τις 1.096 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, το δικαίωμα του ΟΤΕ έκλεισε κατά 1,73% χαμηλότερα και στα 6,24 δολ., αυτό της Εθνικής υποχώρησε κατά 0,2%, έως τα 4,95 δολ., ενώ αμετάβλητος έμεινε ο τίτλος της Coca Cola 3E, στα 20,8 δολ.

Κλειστή θα παραμείνει η Wall Street κατά την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ τόσο την παραμονή, όσο και τη δεύτερη ημέρα, η συνεδρίση θα ολοκληρωθεί στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v