ΗΠΑ: Με 8,2% το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου (τελικά στοιχεία)

Με 8,2% έτρεξε τελικά η αμερικανική οικονομία στο γ΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία. Αντίστοιχα των εκτιμήσεων η αύξηση των προσωπικών εσόδων, ενώ ελαφρά χαμηλότερα ανακοινώθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες. Υποχώρηση δείχνουν τα furures. Τάσεις συσσώρευσης για Λονδίνο - Παρίσι, ανοδικά η Φρανκφούρτη.

ΗΠΑ: Με 8,2% το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου (τελικά στοιχεία)
Ρυθμούς αύξησης στο 8,2% εμφάνισε η αμερικανική οικονομία στο γ΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το ποσοστό ήταν αντίστοιχο των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι υπολόγιζαν πως δεν θα υπάρξει αναθεώρηση από την προηγούμενη ανακοίνωση του ΑΕΠ, που έκανε επίσης λόγο για ΑΕΠ στο 8,2%.

Η ανάπτυξη του γ΄ τριμήνου είναι η ταχύτερη στις τελευταίες δύο δεκαετίες. Για το δ’ τρίμηνο, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι ρυθμοί υποχώρησαν σε ρυθμό 4% σε ετήσια βάση.

Αύξηση κατά 0,4% εμφάνισαν τα προσωπικά έσοδα των Αμερικανών για τον μήνα Νοέμβριο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τον Οκτώβριο το ποσοστό είχε επίσης διαμορφωθεί στο 0,4%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, το μεγαλύτερο κομμάτι της αμερικανικής οικονομίας, ανέκαμψαν τον περασμένο μήνα χάρη στις δυναμικές πωλήσεις αυτοκινήτων και οικοσκευών.

Οι δαπάνες, η ατμομηχανή της αμερικανικής οικονομίας κατά τα δύο προηγούμενα δύσκολα έτη, τον Νοέμβριο εμφάνισαν αύξηση 0,5%, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για ποσοστό στο 0,7%. Τον προηγούμενο μήνα οι προσωπικές δαπάνες είχαν εμφανίσει μηδενική μεταβολή.

Εξάλλου, το απόγευμα, στις 16.45, αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν πτώση στο 90,6 τον Δεκέμβριο από 93,7 τον Νοέμβριο. Η αρχική εκτίμηση του πανεπιστημίου ήταν για 89,6.

Αυτή την ώρα τα futures των αμερικανικών δεικτών είναι πτωτικά. Τάσεις συσσώρευσης επικρατούν σε Λονδίνο και Παρίσι, ενώ ανοδικά κινείται η Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v