Nasdaq: Διεψεύδει τα περί συγχώνευσης με NYSE

Δημοσίευμα της Wall Street Journal όπου γινόταν λόγος για ενδεχόμενη συγχώνευση των NYSE και Nasdaq διεψεύδει με δήλωση της η διοίκηση του Nasdaq. ”Δεν σχολιάζουμε φήμες και υποθέσεις”, λέει το NYSE.

Nasdaq: Διεψεύδει τα περί συγχώνευσης με NYSE
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που την ήθελαν να βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση με το NYSE προχώρησε πριν από λίγο η διοίκηση του Nasdaq.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ”ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα” της Wall Street Journal είναι ”λάνθασμένο και δεν έχει καμμιά βάση”. Από την πλευράτης η διοίκηση του NYSE αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι ”το χρηματιστήριο δεν ασχολείται με φήμες και υποθέσεις”.

Υπένθυμίζεται ότι σημερινό δημοσίευμα του έγκυρου οικονομικού φύλλου έκανε λόγο για πρώιμες συζητήσεις με ταξύ των διοικήσεων των δύο χρηματαγορών, ώστε να προχωρήσει πιθανή συγχώνευσή τους.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, προς το παρόν δεν έχει γίνει καμιά επίσημη πρόταση συγχώνευσης ενώ δεν έχουν ακόμη γίνει και ”επίσημες” συζητήσεις.

Αναλυτικότερα, η ιδέα της συγχώνευσης, όπως επισημαίνεται, βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καθώς η πρώτη προσέγγιση έγινε μέσω της επαφής του CEO του Nasdaq, Robert Greifeld, με τη διοίκηση του NYSE σχεδόν πριν τρεις εβδομάδες

Από το 2000 το Nasdaq, το δεύτερο σε μέγεθος χρηματιστήριο των ΗΠΑ, τονίζεται, έχει δεχθεί πλήγμα, λόγω κυρίως της φούσκας των ”dotcoms”, αλλά και από την (συνεπεία αυτού) υποχώρηση των δημόσιων εγγραφών (IPO).

Τον Νοέμβριο, το Nasdaq ανακοίνωσε απώλειες για το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 27% ενώ τα κόστη αυξήθηκαν.

Τέλος, αναφέρεται ότι το θέμα για πιθανή συγχώνευση συμβαίνει την περίοδο που στο NYSE παρατηρείται ”κύμα αλλαγών”, ύστερα από αμφισβητήσεις που δέχεται το μοντέλο λειτουργίας του αμερικάνικου χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v