Lehman Brothers : 1,24 δισ. δολ. για Le Meridien

Η Lehman Brothers και η Starwood Hotels & Resorts Worldwide κατέθεσαν πρσφορά 1,24 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της αλυσίδας ξενοδοχείων Le Meridien, για την οποία ενδιαφέρεται και η Goldman Sachs.

Lehman Brothers : 1,24 δισ. δολ. για Le Meridien
Η Lehman Brothers, σε συνεργασία με την αμερικανικό ξενοδοχειακό κολοσσό Starwood Hotels & Resorts Worldwide, εξετάζει την προσφορά τουλάχιστον 700 εκατ. στερλινών, περίπου 1,24 δισ. δολάρια, για την εξαγορα της αλυσίδας ξενοδοχείων Le Meridien, με στόχο την αποτροπή της εξαγορά της από την ανταγωνιστική Goldman Sachs, που κατέθεσε πρόταση πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

Η διεύθυνση της Lehman Brothers αναμένεται ότι θα ανακοινώσει την εξαγορά της εταιρίας τις προσεχείς μέρες, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο περιβάλλον της αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας.

Η Le Meridien αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα από την επιβράδυνση της οικονομίας και την κατάρρευση της τουριστικής κίνησης, ενώ ανήκει σε κοινοπραξία τραπεζικών και επενδυτικών ομίλων με άξονα την Merrill Lynch και την καναδική CIBC, οι οποίες αναμένεται ότι θα οδηγήσουν την εταιρία σε διαχειριστή ένα αποτύχουν να την πουλήσουν ή να βρουν νέους επενδυτές.

Ο εκπρόσωπος της Lehman Brothers αναγνώρισε το ενδιαφέρον της εταιρίας γα τη εξαγορά της Meridien, αποφεύγοντας όμως να σχολιάσει εάν μετά τις διαπραγματεύσεις που άρχισαν τον Νοέμβριο η Le Meridien θα περάσει με βεβαιότητα στον έλεγχο της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v