Με ανοδική ορμή προς το 2004 η Wall

Aνοδικά κινούνται οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες, καθώς εμφανίζεται αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών εστίασης που πιέστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα λόγω του κρούσματος των ”τρελών αγελάδων”. Στο επίκεντρο και οι εταιρίες λιανικής. Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την τελευταία εβδομάδα του έτους, καθώς το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο τόσο στη συμπεριφορά μετοχών εταιριών εστίασης, όσο και σε αυτές των εταιριών λιανικής.

Οι πρώτες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Τετάρτη, όταν έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων στις ΗΠΑ. Συνεπεία αυτού, η μετοχή της McDonald’s υποχώρησε κατά περίπου 6%. Το Σάββατο, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε ότι η είδηση δεν επηρέασε τις πωλήσεις της.

Η ανακοίνωση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα ο τίτλος της εταιρίας προσυνεδριακά να διαπραγματεύεται με premium, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι σήμερα θα τύχει της προσοχής αγοραστών.

Ενδιαφέρον όμως συγκεντρώνει και η μετοχή του κολοσσού της λιανικής, Wal Mart, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για τη διάρκεια των εορτών διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο σημείο του εύρους 3- 5% που είχε προβλέψει.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι βασικοί δείκτες της Wall Street βρίσκονται ήδη σε υψηλά επίπεδα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones κατέγραψε εκ νέου κέρδη 0,4% και ο Nasdaq 1%. Από την αρχή του έτους, οι δείκτες εμφανίζουν διψήφια ποσοστά ανόδου, αντιστρέφοντας το πτωτικό κλίμα της τελευταίας τριετίας.

Στο +0,40% και τις 10.366 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,51% σημειώνει ο δείκτης Nasdaq, στις 1.983 μονάδες. Στο +0,34% και τις 1.099 μονάδες ο S&P 500.

Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, οδηγούμενες προς νέα υψηλά έτους, καθώς η αισιοδοξία των αναλυτών για την πορεία του τεχνολογικού κλάδου δημιουργεί αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v