Το ράλι ”καλά κρατεί” στη Wall

Για σαφέστατη ”heavy bullish” στάση της Wall κάνουν λόγο οι αναλυτές, καθώς οι αισιόδοξες, σε ό,τι αφορά τη σύντομη λήξη του πολέμου, ειδήσεις από το μέτωπο και το δίπτυχο άνοδος δολαρίου-πτώση τιμής πετρελαίου, συντελούν στη συντήρηση του ράλι ανόδου.

Οι αισιόδοξες ειδήσεις από τον πόλεμο στο Ιράκ, οι οποίες ”δείχνουν” προς μια σύντομη λήξη του, σε συνδυασμό και με την άνοδο του δολαρίου και την πτώση της τιμής του πετρελαίου εδραιώνουν την bullish συμπεριφορά της Wall.

Πιο συγκεκριμένα, η θέα των αμερικανικών τανκς στο κέντρο της Βαγδάτης και η είδηση ότι οι αγγλικές δυνάμεις βρίσκονται ”μια ανάσα” από το να περιέρθει η Βασόρα στον πλήρη έλεγχό τους, εκλαμβάνονται από τους επενδυτές ως σαφείς ενδείξεις για σύντομη λήξη του πολέμου με αποτέλεσμα να οδηγούν τη Wall σε εντυπωσιακή ανοδική πορεία.

Στα εταιρικά νέα, την κούρσα οδηγούν οι μετοχές της AOL Time Warner, η οποία είδε την μετοχή της να αναβαθμίζεται σε overweight από την Merrill Lynch, της Lucent Technologies και της Cisco Systems.

Εξάλλου, το δολάριο καταγράφει άνοδο τόσο σε σχέση με την αγγλική λίρα όσο και με το ευρώ, ενώ η τιμή του μαύρου χρυσού σημείωσε μείωση 0,58 δολ. στα 23,83 δολάρια.

Πλήρως bullish” χαρακτηρίζουν τη στάση της Wall οι αναλυτές ενώ επισημαίνουν ότι αυτό που απομένει να δούμε είναι αν η τάση αυτή συνεχιστεί και οδηγήσει σε μια γενικότερη ανάκαμψη.

Στις 8.520 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, σημειώνοντας κέρδη 2,93%, ενώ στις 1.427 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, καταγράφοντας κέρδη 3,32%.

Εξάλλου, κέρδη 2,91% σημειώνει ο δείκτης S&P, στις 904 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v