”Επελαύνει” (και) η Wall

Με έντονα ανοδικές τάσεις ξεκίνησε η Wall, καθώς οι ειδήσεις από το Ιράκ για σημαντική πρόοδο των Αμερικανών στη μάχη της Βαγδάτης και η διαφαινόμενη ”πτώση” της Βασόρας στα βρετανικά στρατεύματα, ”δείχνουν” τη σύντομη λήξη του πολέμου.

Με υψηλά κέρδη άνοιξε η Wall, με το δολάριο να ισχυροποιείται και το ράλι στην Ευρώπη να συνεχίζεται, μετά τις ειδήσεις από το Ιράκ που κάνουν λόγο για σημαντική πρόοδο των Αμερικανών στη μάχη της Βαγδάτης και για διαφαινόμενη ”πτώση” της Βασόρας στα χέρια των Αγγλικών δυνάμεων, ειδήσεις οι οποίες σηματοδοτούν, στα μάτια των επενδυτών, τη σύντομη λήξη του πολέμου.

Την άνοδο οδηγούν τα μετοχές εταιριών του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, όπως αυτή της Cisco Systems, της Νortel και της Lucent Technologies.

Σημαντική άνοδο καταγράφει και η μετοχή της AOL Time Warner μετά την αναβάθμιση της μετοχής της σε overweight από τη Morgan Stanley.

Οριακά κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Microsoft ενώ οριακά ανοδικά κινείται και η μετοχή της Siebel Systems παρά την αρνητική προειδοποίηση που εξέδωσε σχετικά με την κερδοφορία του πρώτου τριμήνου του 2003.

Στα μακροοικονομικά νέα, με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για το ύψος του δανεισμού των καταναλωτών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση.

Εξάλλου το δολάριο κινείται σε υψηλό τριμήνου σε σχέση με το ελβετικό φράγκο και μηνός σε σχέση με την αγγλική λίρα, ενώ η ισοτιμία του με το ευρώ είναι ελαφρά βελτιωμένη στα 1,057 δολάρια ανά μονάδα ευρωπαϊκού νομίσματος.

Τα νέα από το Iraq συνηγορούν σε μία σαφέστατη bullish στάση για την αγορά. Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν η τάση αυτή συνεχιστεί και οδηγήσει σε μια γενικότερη ανάκαμψη, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Στις 8.399 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, σημειώνοντας κέρδη 1,47%, ενώ στις 1.427 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, καταγράφοντας κέρδη 3,17%

Εξάλλου, κέρδη 2,36% σημειώνει ο δείκτης S&P, στις 900,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v