Σε προέλαση προς Βαγδάτη ποντάρει η Wall

Στο σενάριο ότι οι συμμαχικές δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να προελαύνουν προς τη Βαγδάτη -γεγονός που θα σημάνει και την γρήγορη λήξη του πολέμου- ”ποντάρουν” οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, που διευρύνουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Ράλι στην Ευρώπη, υποχωρούν χρυσός και πετρέλαιο.

Χθες, υπήρχε πρόβλημα με την επέμβαση στο Ιράκ, θα ήταν χρονοβόρος η επέμβαση, το κόστος υψηλότερο από αυτό που πίστευαν ότι θα ήταν κ.ο.κ.

Σήμερα, οι σύμμαχοι πέρασαν σε ρυθμούς περιπάτου τον Ευφράτη, απέχουν μόλις 30 χλμ. από τη Βαγδάτη, και όλα βαίνουν καλώς.

Εξου και τα κέρδη 5% Φρανκφούρτη και Παρίσι (σε επίπεδο ΣΜΕ επί του δείκτη), 240 μονάδων στο Dow, το +3,5% του Nadsaq και πάει λέγοντας... Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,93% στις 8306,21 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται περί το 2,85% στις 882,93 μονάδες. Στο 3,55% ανέρχεται η άνοδος του Nasdaq στις 1397,56 μονάδες.

Άδειασμα του χρυσού και του ευρώ, το πολύτιμο μέταλλο κινείται σταθερά εκ νέου κάτω από τα 300 δολάρια ανά ουγκιά, το ευρώ πραγματοποίησε μέσα στην ημέρα κίνηση 2 σεντς, από το 1,0940 στο 1,0740, και αύριο μέρα είναι.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνουν στελέχη ξένων οίκων, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ μεγάλο ”στοίχημα”, το οποίο δεν είναι για τους λιγόψυχους. Ή το τέλος του πολέμου θα βρει την οικονομία και τις αγορές να ανακάμπτουν, έστω και στη ...πλάτη ψευδών προσδοκιών, ή θα βρει την αρχή του τέλους, με τέλμα στο κραχ.

Οι έντονες διακυμάνσεις και η διαμόρφωση του ημερήσιου volatility στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα από το 1929, αυτό μαρτυρούν. Αύριο, οι σύμμαχοι ίσως ”κολλήσουν” στα πρόθυρα της Βαγδάτης.

Ίσως, η επέλαση δεν έχει τέλος. Στη μία περίπτωση ο Dow θα χάσει πεντακόσιες μονάδες, στη δεύτερη θα κερδίσει 500. Σήμερα, τιμολογούμε το δεύτερο σενάριο. Αύριο, ίσως το πρώτο. Who knows ...;

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v