”Ψύχραιμη” η Wall παρά την πτώση του ISM

Σε θετικό έδαφος παραμένουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά παρά την υψηλότερη των εκτιμήσεων υποχώρηση του δείκτη ISM, καθώς οι επενδυτές βρίσκουν αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές που έχουν σημειώσει υψηλές απώλειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων υποχώρηση του δείκτη ISM αφήνει ”αδιάφορη” προς το παρόν την αμερικανική αγορά, η οποία συγκρατεί τα κέρδη της.

Αρκετοί είναι και οι επενδυτές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις προηγούμενες υψηλές απώλειες της wall Street, και να αγοράσουν μετοχές που υπέστησαν μεγάλη πτώση.

Ο δείκτης ISM υποχώρησε στο 46,2 το Μάρτιο έναντι του 50,5 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για πτώση στο 49. Σημειώνεται ότι κάθε ποσοστό κάτω από το 50 υποδηλώνει επιβράδυνση.

Εξάλλου, οι κατασκευαστικές δαπάνες υποχώρησαν κατά 0,2% το Φεβρουάριο έναντι της αύξησης κατά 1,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση περί το 0,8%.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,54% στις 8035,14 μονάδες ενώ και ο Nasdaq κερδίζει 0,61% στις 1349,35 μονάδες. Ο S&P κινείται ανοδικά κατά 0,65% στις 853,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v