Συσσώρευση μετά... νεύρων στη Wall

Με συχνές εναλλαγές προσήμων συνεχίζεται η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, όπου κυρίαρχη είναι η τάση συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα εν αναμονή και της εξέλιξης των επιχειρήσεων στο Ιράκ. Ανάμικτη ήταν η συμπεριφορά των ευρωαγορών, άνοδος για ευρώ και χρυσό.

”Καρμπόν” συνεδρίαση με τη χθεσινή μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, καθώς οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ξεκίνησαν στο χαμηλό ημέρας, και έκτοτε κινούνται ανοδικά, περνώντας πρόσκαιρα σε θετικό έδαφος, προτού υποχωρήσουν εκ νέου στη συνέχεια.

Συσσώρευσης συνέχεια λοιπόν, μόνο που ο καθένας ανταποκρίνεται καλύτερα σε αυτό που βλέπει. Λόγου χάρη ο CAC, ο οποίος βρέθηκε χθες με απώλειες 2,7% χάνοντας το σύνολό της αντίδρασης, και συνεπώς θεώρησε σκόπιμο σήμερα να καταγράψει έστω και οριακά κέρδη (0,4%). Ο FTSE-100 υποχώρησε μετριοπαθώς κατά 0,55%, ενώ ο DAX ”πληρώνει” το γεγονός ότι πίστεψε στη χθεσινή αντίδραση στις ΗΠΑ, με συνέπεια να υποχωρεί κατά 2,3%. O Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,72% στις 8143,76 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,65% στις 1375,22 μονάδες ενώ ο S&P σημειώνει απώλειες 0,52% στις 863,97 μονάδες.

Ξαφνικά, ο πόλεμος στο Ιράκ δημιουργεί ”πρόβλημα”, καθότι άπαντες φοβούνται τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου, η στροφή στο χρυσό και το ευρώ αρκετά έντονη, με το πολύτιμο μέταλλο να σταθεροποιείται πάνω από το επίπεδο των 330 δολαρίων ανά ουγκιά, ενώ το ευρώ απειλεί εκ νέου να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 1,08 δολαρίων.

Από Δευτέρα τα νεώτερα, καθώς όσο ο Dow συσσωρεύει, λόγος για επιστροφή στη πτώση δεν μπορεί να γίνει. Αν οι εξελίξεις του Σαββατοκύριακου επιτρέψουν, τότε ίσως έχουμε μια νέα αντίδραση. Ας περάσει όμως, και βλέπουμε...

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v