Με απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές στην αγορά της Wall Street οι χρηματιστηριακοί δείκτες, εν μέσω έντονης νευρικότητας και εναλλαγές προσήμων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πορεία του Nasdaq, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τοποθετηθούν εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στον πόλεμο του Ιράκ.

Όπως ξεκίνησαν τέλειωσαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, εν μέσω έντονης νευρικότητας και εναλλαγές προσήμων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πορεία του Nasdaq, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τοποθετηθούν εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στον πόλεμο του Ιράκ.

Στέλεχος της Julius Baer αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η αγορά είναι καθοδηγούμενη από τις φήμες πλέον, χωρίς κάποιο άλλο στοιχείο να μπορεί να επηρεάσει την πορεία της.

Στο μέσον περίπου της συνεδρίασης ο Dow Jones κατέγραφε υψηλές απώλειες, εν μέσω έντονων φημολογιών ότι το επίπεδο ετοιμότητας της χώρας έναντι τρομοκρατικού χτυπήματος θα αναβαθμιζόταν σε ”κόκκινο” (red alert) από το τωρινό ”πορτοκαλί”.

Εξάλλου, αρνητικά επηρέασαν την αγορά οι δηλώσεις τόσο του προέδρου Μπους όσο και του υπουργού Αμύνης, Ντόναλντ Ράμσφελντ, αναφορικά με τη διάρκεια που θα έχει ο συγκεκριμένος πόλεμος, τονίζοντας ότι ”είμαστε ακόμη στην αρχή του πολέμου”.

Απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, με τις πωλήσεις νέων κατοικιών να υποχωρούν κατά 8,1% το Φεβρουάριο, και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών να σημειώνουν πτώση 1,2% για την ίδια περίοδο.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 2,30 δολάρια ενώ η στα 13,60. Υψηλότερα κατά 2,14% έκλεισε ο ΟΤΕ, στα 5,24 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8229,88 μονάδες με απώλειες 0,61% ενώ και ο Nasdaq υποχώρησε περί το 0,25% στις 1387,47 μονάδες. Ο δείκτης S&P κατέγραψε πτώση 0,55% στις 869,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v