Ανάκαμψη λόγω... Βασόρας στη Wall Street (update)

Ανέκαμψε η Wall Street από τις αρχικές πιέσεις που ήταν αποτέλεσμα της υποχώρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μαρτίου σε χαμηλό περίπου 10 ετών. Αφορμή η ανεπιβεβαίωτη είδηση του Sky News οτι έχει ξεσπάσει εξέγερση του πληθυσμού στη Βασόρα.

Υψηλότερα βρίσκονται αυτή την ώρα οι αμερικανικές αγορές, ανακάμπτοντας από τις αρχικές απώλειες και τις χθεσινές σημαντικές ζημιές. Η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μαρτίου σε χαμηλό περίπου 10 ετών δεν φαίνεται να άσκησαν σημαντικές πιέσεις στις αγορές.

Αντιθέτως, ισχυρή επίδραση σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της αγοράς, άσκησε η -ανεπιβεβαίωτη προς το παρόν- είδηση που μετέδωσε το Sky News, για εξέγερση του πληθυσμού στη πόλη Βασόρα στο Νότιο Ιράκ.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαρτίου διαμορφώθηκε στο 62,5, έναντι του 64,8 του Φεβρουαρίου και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 62. Το επίπεδο της εμπιστοσύνης των αμερικανών καταναλωτών είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 1993.

Για αγοραστικές ευκαιρίες που προκλήθηκαν από τη χθεσινή πτώση κάνουν λόγο οι αναλυτές, που εκφράζουν ωστόσο επιφυλάξεις για το κατά πόσον η τάση θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

Η χθεσινή κατά 3,61% υποχώρηση του Dow Jones, η μεγαλύτερη από τις 3 Σεπτεμβρίου, δείχνει πόσο ευάλωτες είναι οι αγορές στον πόλεμο και πόσο σπασμωδικά αντιδρούν οι επενδυτές στις πρώτες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι συμμαχικές δυνάμεις στο Ιράκ, αναφέρουν αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v