Με οριακά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικές αγορές, καθώς συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ, ύστερα από έντονες εναλλαγές προσήμων σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Με οριακά κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες ύστερα από έντονα σκαμπανεβάσματα, καθώς λαμβάνουν χώρα έντονοι βομβαρδισμοί και χερσαίες επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Χαρακτηριστική, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, η μεταβλητότητα της αγοράς σε κάθε φήμη ή είδηση που γινόταν γνωστή. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με υψηλές απώλειες, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι αρχικοί βομβαρδισμοί δεν είχαν κατορθώσει να πλήξουν το Σαντάμ.

Περίπου 2 ώρες αργότερα το σκηνικό έγινε ανοδικό, καθώς υπήρξαν έντονες φήμες ότι ο Σαντάμ έχει τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς. Εξάλλου, παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι στήριξη δέχτηκε η Wall και από την έγκριση που έλαβαν οι αμερικανικές δυνάμεις για τη χρήση του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι εάν ο πόλεμος είναι μικρής διάρκειας χωρίς πολλά θύματα, ίσως ακολουθήσει ένα ακόμη ράλι... ”ανακούφισης”, ενώ αντίθετα όσο περισσότερο διαρκούν οι επιχειρήσεις, πρόκειται να καταγράφονται και απώλειες στην αγορά.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε στις 421.000 από το προηγούμενο ποσό των 425.000. Αρνητικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι παρέμεινε πάνω από τις 400.000 για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών, ο οποίος κατέγραψε πτώση 0,4%, ποσοστό αντίστοιχο των εκτιμήσεων. Ο δείκτης βιομηχανίας Φιλαδέλφεια υποχώρησε στο –0,8 έναντι του –0,9 που αναμενόταν.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 2,60 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 17,65% ενώ η 3Ε κινήθηκε πτωτικά κατά 0,73% στα 13,60 δολάρια. Ο ΟΤΕ έκλεισε με πτώση 0,98% στα 5,03 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8286,60 μονάδες με άνοδο 0,26% ενώ και ο Nasdaq κέρδισε 0,41% στις 1402,76 μονάδες. Ο δείκτης S&P σημείωσε άνοδο 0,21% στις 875,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v