Υψηλότερα κέρδη για τρεις οίκους των ΗΠΑ

Βελτιωμένα ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου για τρεις μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρίες των ΗΠΑ, της Goldman Sachs Group, της Morgan Stanley και της Lehman Brothers, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ομόλογα.

Υψηλότερα κέρδη για τρεις οίκους των ΗΠΑ
Βελτιωμένα αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο παρουσίασαν τρεις μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρίες των ΗΠΑ, η Goldman Sachs Group, η Morgan Stanley και η Lehman Brothers, λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης για ομόλογα και της αύξησης του όγκου συναλλαγών στις αγορές.

Ενώ οι συγχωνεύσεις υποχώρησαν κατά 11% για το τρίμηνο που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και οι δημόσιες εγγραφές μειώθηκαν κατά τα δύο τρίτα, οι πωλήσεις ομολόγων ενισχύθηκαν περισσότερο από 25%.

Η Goldman, ο τρίτος μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οίκος στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 26%, καθώς τα έσοδα από τις προμήθειες για την διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών ενισχύθηκαν κατά 65%.

Η Goldman είχε κέρδη 662 εκατ. δολαρίων, ή 1,29 σεντς ανά μετοχή, από 524 εκατ. δολάρια, ή 98 σεντς ανά μετοχή που είχε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Morgan Stanley, που τυπικά εξαρτάται λιγότερο από τα ομόλογα, είχε για πρώτη φορά μετά από 10 τρίμηνα κέρδη, κυρίως λόγω της αύξησης πώλησης χρεογράφων σταθερής απόδοσης. Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 7%, διαμορφούμενα στα 905 εκατ. δολάρια, ή 82 σεντς ανά μετοχή, από 848 εκατ. δολάρια, ή 76 σεντς ανά μετοχή.

Η Lehman, η τέταρτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρία των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 1%, στα 301 εκατ. δολάρια, ή 1,15 δολάρια ανά μετοχή, από 298 εκατ. δολάρια, ή 99 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v