Περιμένει τις μαζικές επιθέσεις η Wall (update)

Πτωτικές τάσεις παρατηρούνται στην αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, ύστερα από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ. Περιορισμένη η επίδραση της ανακοίνωσης των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας. Πτώση 0,4% (σύμφωνη με τις εκτιμήσεις) κατέγραψε ο δείκτης των δεικτών.

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά η οποία τηρεί στάση αναμονής εν όψει της μαζικής και πιο ισχυρής επίθεσης στο Ιράκ, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν στο Ιράκ, χωρίς ωστόσο να έχουν το μέγεθος και την ένταση που αναμενόταν. Επομένως, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι οι μαζικές επιθέσεις είναι πιθανό να έλθουν στη συνέχεια, αφήνοντας προβληματισμένους τους επενδυτές.

”Μπέρδεμα” προκαλεί ακόμη στους επενδυτές και η πορεία τόσο του δολαρίου όσο και του χρυσού, καθώς ο χρυσός διαμορφώνεται χαμηλότερα, ένδειξη του ότι ο πόλεμος θα έχει μικρή διάρκεια, ενώ και το δολάριο υποχωρεί, στοιχείο που αποτελεί ένδειξη ανησυχίας ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε στις 421.000 από το προηγούμενο ποσό των 425.000. Αρνητικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι παρέμεινε πάνω από τις 400.000 για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών, ο οποίος κατέγραψε πτώση 0,4%, ποσοστό αντίστοιχο των εκτιμήσεων. Αργότερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο δείκτης βιομηχανίας της Φιλαδέλφεια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση στο -1 το Μάρτιο.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8173,92 μονάδες με απώλειες 1,11% ενώ και ο S&P υποχωρεί περί το 1,16% στις 863,85 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 1,18% στις 1380,56 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v