”Πολεμοχαρής” η Wall Street

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για την Wall Street, με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράκ και τους επενδυτές να θεωρούν ότι ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σύντομος και νικηφόρος.

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για την Wall Street, με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράκ και τους επενδυτές να θεωρούν ότι ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σύντομος και νικηφόρος.

”Σημάδια ανακούφισης” έδειξαν οι αγορές στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι ξεκινά μια νέα περίοδος, τονίζουν σχετικώς αναλυτές της αγοράς.

Το θέμα του πολέμου βάραινε τις αγορές για μια περίοδο μηνών, αλλά τώρα φαίνεται να πλησιάζουμε στο τέλος, σχολιάζουν Αμερικανοί χρηματιστές.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το διάγγελμα του προέδρου Μπους στις 3.00 ώρα Ελλάδος, στο οποίο θα θέτει τελεσίγραφο στο Σ. Χουσείν για την αποχώρησή του από το Ιράκ.

Εν τούτοις, ο Σ. Χουσείν απέρριψε προκαταβολικά οποιοδήποτε τελεσίγραφο, τονίζοντας παράλληλα ότι θα μεταφέρει τον πόλεμο στις ΗΠΑ.

Η πλειονότης των διπλωματών, αλλά και των τηλεοπτικών συνεργείων έχουν εγκαταλείψει το Ιράκ, ενώ ο Κ. Ανάν κάλεσε τους επιθεωρητές του ΟΗΕ να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Διπλωματικοί κύκλοι θεωρούν ότι την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν τις πρώτες εναέριες επιθέσεις, οι οποίες θα κρατήσουν περί τις 48 ώρες, ενώ θα ακολουθήσει χερσαία εισβολή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η ενίσχυση που σημείωσαν στη σημερινή συνεδρίαση οι τεχνολογικές μετοχές, με αιχμή την Sun Microsystems, την Intel, αλλά και την IBM.

Στις 8.141 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow (3,59%), ενώ στις 1.391 μονάδες ”έκλεισε” ο Nasdaq, καταγράφοντας κέρδη 3,81%.

Eξάλλου, κέρδη ύψους 3,53% κατέγραψε ο S&P, στις 862 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε απώλειες ύψους 9,09%, στα 2,2 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε κατά 1,07%, στα 14 δολάρια.

Εξάλλου, πτώση κατά 0,58% κατέγραψε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 5,14 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v