Κέρδη στη Wall, ξέφρενο ράλι στις ευρωαγορές

Με υψηλά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, ύστερα από την ενίσχυση του δολαρίου, αλλά και την πεποίθηση ότι το ζήτημα του Ιράκ θα λήξει σύντομα. Την ίδια στιγμή οι ευρωαγορές επιδίδονται σε ξέφρενη ανοδική πορεία.

Η πεποίθηση ότι το ζήτημα του Ιράκ θα λήξει σύντομα αλλά και η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος, οδηγεί την άνοδο στη Wall Street. Κέρδη μέχρι και 6% καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Θετικά επιδρά ακόμη στην αγορά και η δήλωση στελεχών του Λευκού Οίκου, σχετικά με το ότι είναι μάλλον απίθανο να τεθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο που να δίνει την έγκριση για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Αναλυτές ωστόσο, σχολιάζοντας τα μακροοικονομικά στοιχεία, τονίζουν πως εάν δεν υπήρχε το ζήτημα του Ιράκ, η αγορά θα ήταν κατά πολύ χαμηλότερα από τα τωρινά επίπεδα, καθώς η αβεβαιότητα είναι που κρατά από περαιτέρω απώλειες την αγορά.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις λιανικής του Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 1,6% έναντι εκτιμήσεις για πτώση κατά 0,5%, ενώ και τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 420.000 από τις 430.000 της προηγούμενης εβδομάδας, έναντι εκτιμήσεων για πτώση στις 417.000.

Όσον αφορά στις εταιρικές ειδήσεις, η Tyco International περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 μεταξύ των 1,40-1,50 δολαρίων ανά μετοχών. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 1,50-1,75 δολάρια ανά μετοχή.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των Oracle, Intel, General Electric και United Technologies, σημειώνοντας άνοδο κοντά στο 2%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7674,62 μονάδες με άνοδο 1,62% ενώ ακολουθεί και ο S&P στις 816,41 μονάδες με κέρδη 1,52%. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,94% στις 1304,04.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v