ΗΠΑ: Σημαντική υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων

Τη μεγαλύτερη πτώση από το Νοέμβριο του 2001 κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, ενώ και τα επιδόματα ανεργίας παρέμειναν για άλλη μια εβδομάδα πάνω από το ψυχολογικό όριο των 400.000.

ΗΠΑ: Σημαντική υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων
Πτώση 1,6% στις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, ενώ και τα επιδόματα ανεργίας παρά την υποχώρηση, παρέμειναν πάνω από το ψυχολογικό όριο των 400.000.

Αναλυτές αποδιδουν την πτώση των πωλήσεων λιανικής (κατά 1,6%) κυρίως στη μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων καθώς και κατασκευαστικών υλικών από τους καταναλωτές.

Ακόμη, η πτώση κατά 1,6% ήταν μεγαλύτερη τουλάχιστον τρεις φορές σε σχέση με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εμπορίου. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1%.

Επιπλέον, οι ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στα βορειανατολικά των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το επίπεδο ετοιμότητας της χώρας έναντι πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης, λειτούργησαν αρνητικά στη διαμόρφωση των στοιχείων.

Εξάλλου, ο αριθμός αιτήσεων για την παροχή επιδομάτων ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα μέχρι τις 9 Μαρτίου, υποχώρησε στις 420.000 από τις 430.000 της προηγουμένης περιόδου.

Ωστόσο, ο αριθμός παρέμεινε αρκετά υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 400.000 αιτήσεων για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι εταιρίες εμφανίζονται απρόθυμες να προχωρήσουν σε προσλήψεις, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία αλλά και τον επικείμενο πόλεμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v