Επιλεκτικές αγορές οδήγησαν σε κέρδη τη Wall

Την εμφάνισή τους έκαναν οι αγοραστές στην αμερικανική αγορά, επιλέγοντας μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, και κατόρθωσαν να οδηγήσουν σε άνοδο τους δείκτες, με τις ανησυχίες ωστόσο για τον πόλεμο και το πώς θα πλήξει την ήδη παραπαίουσα αμερικανική οικονομία, να παραμένουν.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς επιλεγμένες αγορές στον τεχνολογικό κλάδο, απέτρεψαν την καταγραφή απωλειών για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στη Wall Street.

Αναλυτές θεωρούν φυσιολογική και κάπως καθυστερημένη την κίνηση αυτή των δεικτών, ύστερα από τις προηγούμενες ημέρες υψηλών απωλειών.

Οι μετοχές της Broadcom σημείωσαν άνοδο κατά 3% περίπου, καθώς η Salomon Smith Barney αναβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας σε in line από underperform.

Αντίθετα, κοντά στο 10% ανήλθαν οι απώλειες για τη μετοχή της AMR, ύστερα από την ανακοίνωση απομάκρυνσης της μετοχής της από το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, καθώς η μετοχή της έχει υποχωρήσει 76% από την έναρξη του έτους.

Η μετοχή της Eastman Kodak σημείωσε πτώση κατά 5%, εν μέσω ανησυχιών ότι ο -επικείμενος- πόλεμος θα πλήξει τα έσοδα από τις δραστηριότητές της.

Εξάλλου, η προειδοποίηση της Black Box ότι οι χαμηλές δαπάνες στον τεχνολογικό κλάδο θα οδηγήσουν χαμηλότερα τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο, είχε ως αποτελέσμα την υποχώρηση των μετοχών της, αλλά και την αντίστοιχη αρνητική πορεία της Cisco Systems αλλά και της Sun Microsystems.

Φωτεινή εξαίρεση η μετοχή της Altera, η οποία σημείωσε άνοδο κατά 4%, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου.

Παράλληλα, η UBS Warburg αναβάθμισε τη μετοχή της Ford Motor σε neutral από reduce, δίνοντάς της τιμή στόχο τα 6,50 δολάρια.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 2,26 δολάρια με απώλειες 3,83% ενώ και η 3Ε σημείωσε πτώση 1,07% στα 13,85 δολάρια. Αντίθετα ο ΟΤΕ κέρδισε 0,20% στα 4,97 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 7552,07 μονάδες με κέρδη 0,37% ενώ και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,58% στις 1278,89 μονάδες. Ο δείκτης S&P αυξήθηκε κατά 0,435 στις 804,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v