Συνελήφθησαν δύο στελέχη της Enron

Δύο στελέχη της Enron συνελήφθησαν σήμερα, με την κατηγορία της απάτης, της σκευωρίας και των ψευδών δηλώσεων σε πράκτορες του FBI, σχετικά με τη δημιουργία ιντερνετικής κοινοπραξίας μέσω της οποίας εμφάνισαν πλασματικά κέρδη.

Συνελήφθησαν δύο στελέχη της Enron
Δύο στελέχη του πρώην ενεργειακού κολοσσού των ΗΠΑ, Enron, συνελήφθησαν σήμερα, με την κατηγορία της απάτης, της σκευωρίας και των ψευδών δηλώσεων σε πράκτορες του FBI, σχετικά με τη δημιουργία ιντερνετικής κοινοπραξίας μέσω της οποίας εμφάνισαν πλασματικά κέρδη.

Οι Κέβιν Χάουαρντ και Μάικλ Κράουτζ, που είναι στελέχη της Enron Broadband Services, κατηγορούνται για λογιστική απάτη, βάση της οποίας η Enron εμφάνισε πλασματικά κέρδη 111 εκατ. δολαρίων κατά τα έτη 2000 και 2001, σε ιντερνετική κοινοπραξία που σχημάτισε η Enron με την αλυσίδα βιντεοκλάμπ Blockbuster.

Επιπλέον, βάσει των κατηγοριών, οι δύο άνδρες απέκρυψαν πληροφορίες σχετικές με την κοινοπραξία, από την Andersen, την εταιρία που είχε αναλάβει τα λογιστικά της Enron. Η κοινοπραξία λύθηκε τον Μάρτιο του 2001, με την αποχώρηση της Blockbuster.

Η Enron αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών από το 2001 οπότε κατέρρευσε. Το τμήμα εταιρικής απάτης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει ασκήσει διώξεις σε 160 άτομα, μεταξύ των οποίων και στον πρώην οικονομικό διευθυντή της εταιρίας Άντριου Φάστοου, που αντιμετωπίζει 78 κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v