Νέο ράλι σε Wall - Ευρώπη (update)

Το τέλος της αβεβαιότητας στις εξελίξεις γύρω από το Ιράκ και η αισιοδοξία ότι ο επικείμενος πόλεμος θα είναι βραχύβιος και νικηφόρος, οδηγούν σε μίνι ράλι Wall Street και Ευρώπη, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Το τέλος της αβεβαιότητας αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ιράκ και η αισιοδοξία ότι ο επικείμενος πόλεμος θα είναι βραχύβιος και νικηφόρος, οδηγούν σε μίνι ράλι Wall Street και Ευρώπη, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Αναλυτικότερα, οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Μπους από τις Αζόρες ότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, η έκτακτη σύγκλιση του Βρετανικού υπουργικού συμβουλίου, αλλά και μια σειρά άλλων στοιχείων, όπως η αποχώρηση από το Ιράκ των ξένων διπλωματών και των τηλεοπτικών σταθμών, όλα καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από τον πόλεμο, τονίζουν διπλωματικοί κύκλοι.

Εξάλλου, ως ”τυπική και άνευ ουσίας” χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές η κεκλεισμένων των θυρών σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, αφού οι ΗΠΑ μάλλον δεν θα προωθήσουν νέο σχέδιο ψηφίσματος, με δεδομένη την άρνηση τόσο της Γαλλίας και της Ρωσίας, ενώ θα ζητήσουν από τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πια ότι ο πόλεμος είναι σίγουρα αναπόφευκτος με τις ΗΠΑ να συγκεντρώνουν, μεταξύ άλλων, γύρω από το Ιράκ τρεις από τις πιο επίλεκτες μεραρχίες τους, τους κυανόκρανους να εγκαταλείπουν την αποστρατικοποιημένη ζώνη στην περιοχή των συνόρων του Κουβέιτ με το Ιράκ.

Εξάλλου, ομάδα άλλων αναλυτών εξέφρασε την ανησυχία της για το κόστος του πολέμου, τόσο σε έμψυχο όσο και σε άψυχο υλικό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι συγκρούσεις θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Lockheed Martin, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και οι μετοχές της General Motors και της Ford, ύστερα από την μείωση των εκτιμήσεων της JP Morgan για την κερδοφορία των εταιριών στην αγορά της Β. Αμερικής.

Στις 8.044 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow (2,35%), ενώ στις 1.375 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (2,65%)

Eξάλλου, κέρδη 2,29% καταγράφει ο S&P, στις 852 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v