Σε πληροφορίες της CIA στηρίχθηκε η πρωινή επίθεση

Να μπλεχθεί με το πλήθος ώστε να μπερδέψει τους Αμερικανούς θα επιδιώξει ο Σ. Χουσεΐν, εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, ενώ η πρωινή επίθεση που είχε ως στόχο τον ίδιο βασίστηκε σε πληροφορίες της τελευταίας στιγμής από τη CIA.

Σε πληροφορίες της CIA στηρίχθηκε η πρωινή επίθεση
Σε πληροφορίες της ”τελευταίας στιγμής” από τη CIA στηρίχθηκε η πρωινή επίθεση των Αμερικανών, που μέσω χειρουργικών πληγμάτων ακριβείας είχε ως σκοπό να σκοτώσει τον Σ. Χουσεΐν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα αεροσκαφών τύπου F-117, τα οποία ”έριξαν” βόμβες κατευθυνόμενες από δορυφόρο, ενώ 36 πύραυλοι τύπου τόμαχοκ εκτοξεύθηκαν από πλοία και υποβρύχια στην περιοχή του κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας.

Ο τρόπος της επίθεσης υποδηλώνει ότι ομάδα αεροσκαφών F-117 ”περιπολεί” συνεχώς στον εναέριο χώρο του Ιράκ και ειδικότερα γύρω από τη Βαγδάτη, εκτιμούν ειδικοί αναλυτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την επίθεση δεν είχε ενημερωθεί ο Τ. Μπλερ, αν και ο επικεφαλής των βρετανικών αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή είχε λάβει γνώση.

Η τακτική απόκρυψης που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο Σ. Χουσεΐν εκτιμάται ότι θα μεταβληθεί, αφού ο Ιρακινός ηγέτης, όπως τονίζεται σχετικώς, προβλέπεται ότι θα επιδιώξει να μπλεχθεί με το πλήθος, ώστε να ”ξεγελάσει” τους Αγγλοσάξονες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v