Συνεχίστηκε το θετικό κλίμα στη Wall

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall, με τις εξελίξεις στο Ιράκ να επισκιάζουν την υπόλοιπη ”θεματολογία” και τους επενδυτές να ελπίζουν σε ένα σύντομο και σαφή πόλεμο.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall, με τις εξελίξεις στο Ιράκ να επισκιάζουν την υπόλοιπη ”θεματολογία” και τους επενδυτές να ελπίζουν σε ένα σύντομο και σαφή πόλεμο.

Το γεγονός της ημέρας παρέμεινε το τελεσίγραφο των 48 ωρών που έθεσε ο πρόεδρος Μπους στο Σ. Χουσείν, με το οποίο τον καλούσε να εγκαταλείψει την εξουσία μαζί με τους υιούς του.

Εν τούτοις ο Ιρακινός ηγέτης απέρριψε κατηγορηματικά το τελεσίγραφο τονίζοντας ότι ο ”μεγάλος λαός του Ιράκ θα αποφασίσει για το μέλλον του”.

Παράλληλα, ο υπουργός εξωτερικών Κ. Πάουελ, τόνισε ότι οι χώρες που στηρίζουν τη θέση των ΗΠΑ είναι 45, παρουσιάζοντας παράλληλα κατάλογο με τις 30 εξ αυτών.

Eξάλλου, με ομόφωνη απόφασή της, αμετάβλητα στο 1,25% άφησε τα επιτόκια η αρμόδια επιτροπή της FED, Fomc, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι θα παρακολουθεί στενά την οικονομία των ΗΠΑ, σημάδι που για ορισμένους αναλυτές μεταφράζεται σε πιθανή παρέμβαση και μείωσή τους, αν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ δεν λάβουν την εξέλιξη που αναμένεται ή οι ΗΠΑ δεχθούν τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός τους.

Παράλληλα, η Fomc με δήλωση της χαρακτήρισε τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται ως απογοητευτικά, ενώ επανέλαβε ότι το χαμηλό ύψος των επιτοκίων θα ενισχύσει την αμερικανική οικονομία.

Aξίζει να σημειωθεί επίσης η υποχώρηση κατά 11% των νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, για το μήνα Φεβρουάριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,62 εκατομμύρια.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημείωσε η μετοχή της Boeing και της General Dynamics, ύστερα από ευνοϊκή απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.

Αντίθετα σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Altria Group αλλά και της R.J. Reynolds.

Στις 8.194 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow (0,64%), ενώ στις μονάδες ”έκλεισε” ο Nasdaq, καταγράφοντας κέρδη 0,59%.

Εξάλλου, κέρδη ύψους 0,42% σημείωσε ο S&P, στις 866 μονάδες.

Σημειώνεται ότι αμετάβλητο παρέμεινε τόσο το δικαίωμα της 3Ε όσο και του ΟΤΕ, ενώ απώλειες 1,37% κατέγραψε το ADR της Εθνικής, στα 2,16 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v