Σήμα από Μπους περιμένει η Wall

Με νευρικότητα κινείται η Wall Street, με τις στρατιωτικές (πλέον) εξελίξεις στο Ιράκ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ενώ αναλυτές συνιστούν ”επιφυλακτική στάση”.

Με νευρικότητα κινείται η Wall Street, με τις στρατιωτικές (πλέον) εξελίξεις να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ενώ αναλυτές συνιστούν προσοχή, συστήνοντας επιφυλακτική στάση.

Αναλυτικότερα, με 280.000 ένοπλους να βρίσκονται με το δάκτυλο στην σκανδάλη και τα πολεμικά αεροσκάφη να ”ζεσταίνουν τις μηχανές” τους για τη μαζική επίθεση, οι επενδυτές στη Wall Street αναμένουν να δοθεί το τελικό ”ok” από τον πρόεδρο Μπους, προεξοφλώντας ένα σύντομο πόλεμο, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Θετικά στο κλίμα λειτουργεί η ανεπιβεβαίωτη είδηση ότι ο αντιπρόεδρος του Ιράκ, Τ. Αζίζ εγκατέλειψε το Σ. Χουσείν, με τους επενδυτές να θεωρούν την παραπάνω κίνηση ως πρώτο σημάδι κατάρρευσης του καθεστώτος.

Μάλιστα αναλυτές της αγοράς προβλέπουν καλύτερες ημέρες για τις αγορές, υποστηρίζοντας ότι το Ιράκ λειτουργούσε ως τροχοπέδη για τις μετοχές.

Εν τούτοις, χρηματιστές στη Wall Street εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την δυναμική της όποιας ανοδικής κίνησης, τονίζοντας τα σημαντικά κέρδη που αποκόμισε η Wall τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Παράλληλα, μερίδα εξ αυτών επισημαίνει ότι το πατριωτικό ράλι θα ξεφουσκώσει και οι επενδυτές θα στραφούν και πάλι στις υπόλοιπες γεωπολιτικές ανησυχίες (Κορέα, τρομοκρατία), αλλά και στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας.

Στα εταιρικά νέα, πτωτικά κινείται η μετοχή της Oracle, ύστερα από τις επιφυλακτικές, για τους επενδυτές, εκτιμήσεις της εταιρίας για το τρέχον τρίμηνο.

Στις 8.202 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,10%, ενώ στις 1.394 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (-0,46%)

Eξάλλου κέρδη 0,11% καταγράφει ο S&P, στις 867 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v