Μια ανάσα από τον πόλεμο η Wall

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση που οι εξελίξεις αναφορικά με την επίθεση στο Ιράκ επισκίασαν την υπόλοιπη θεματολογία και ενώ οι προκαταρκτικοί βομβαρδισμοί έχουν ξεκινήσει...

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση που οι εξελίξεις αναφορικά με την επίθεση στο Ιράκ επισκίασαν την υπόλοιπη θεματολογία.

Aναλυτικότερα μια ανάσα από τον πόλεμο βρίσκονται οι αγγλοσαξονικές δυνάμεις, με τους πρώτους μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς να πραγματοποιούνται σε λίγες ώρες, όπως τονίζουν οι συγκλίνουσες απόψεις των αναλυτών.

Οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις έχουν ήδη προωθηθεί σε βάθος αρκετών μιλίων στο Ιρακινό έδαφος, ενώ στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει ένα μπαράζ μαζικών αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων.

Διπλωματικοί κύκλοι αναμένουν ένα νέο διάγγελμα Μπους προς τον Αμερικανικό λαό, πριν δοθεί η τελική έγκριση, αν και μερίδα εξ αυτών υποστηρίζει ότι το διάγγελμα Μπους θα λάβει χώρα αφότου οι πρώτες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί.

Εξάλλου, 15 Ιρακινοί στρατιώτες διέσχισαν τα σύνορα με το Κουβέιτ και παραδόθηκαν στις δυνάμεις των ΗΠΑ, στοιχείο που λειτούργησε εν μέρει θετικά στην ψυχολογία των επενδυτών, ενώ αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις ιρακινών πυροβόλων.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι η όποια μελλοντική υποχώρηση των αγορών σχετίζεται και με την αποκόμιση κερδών από τους επενδυτές, με αφορμή την σημαντική άνοδο που σημείωσε η Wall Street τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στα εταιρικά νέα, πτώση σημείωσαν οι τίτλοι της Oracle, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις τις εταιρίες για το τρέχον τρίμηνο, ενώ σε ανάλογο έδαφος κινήθηκαν οι μετοχές της Microchip, καθώς η εταιρία δεν φαίνεται να ικανοποίησε τους επενδυτές με τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου.

Στις 8.265 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow (0,87%), ενώ στις μονάδες 1.397 κινήθηκε ο Nasdaq σημειώνοντας απώλειες ύψους 0,25%.

Εξάλλου, κέρδη 0,87% σημείωσε ο δείκτης S&P, στις 874 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε κέρδη 0,92%, στα 2,2 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,17%, στα 5,08 δολάρια.

Εξάλλου, απώλειες 2,14% κατέγραψε το δικαίωμα της 3Ε στα 13,70 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v