General Mills: Πολλαπλά τα κέρδη του 3ου τριμήνου

Τις προβλέψεις της για το τρέχον έτος βελτίωσε η General Mills, ανακοινώνοντας παράλληλα τον τριπλασιασμό των κερδών της για το τρίτο τρίμηνο λόγω της μείωσης των δαπανών μετά την εξαγορά της Pillsbury και των υψηλότερων πωλήσεων.

General Mills: Πολλαπλά τα κέρδη του 3ου τριμήνου
Σχεδόν τριπλασιάσθηκαν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της αμερικανικής εταιρίας τροφίμων General Mills, λόγω της μείωσης των δαπανών μετά την εξαγορά της Pillsbury το 2001 και των υψηλότερων πωλήσεων. Η εταιρία βελτίωσε τις προβλέψεις της για το έτος.

Τα καθαρά κέρδη για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 23 Φεβρουαρίου ανήλθαν στα 240 εκατ. δολάρια, ή 63 σεντς ανά μετοχή, από τα 82 εκατ. δολάρια ή 22 σεντς ανά μετοχή που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 11%, στα 2,65 δισ. δολάρια.

Η εταιρία θα προχωρήσει σε περικοπές εξόδων ύψους 350 εκατ. δολαρίων φέτος, καθώς προχωρά στο κλείσιμο εγκαταστάσεων που απέκτησε με την εξαγορά της Pillsbury.

Η General Mills αναμένει κέρδη που θα κυμανθούν μεταξύ 2,62 και 2,64 δολαρίων ανά μετοχή φέτος, εξαιρουμένου του κόστους απορρόφησης της Pillsbury, από 2,60 με 2,62 που υπολόγιζε αρχικά. Συμπεριλαμβανομένου του κόστους της Pillsbury, η εταιρία αναμένει κέρδη 2,42-2,44 δολαρίων ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v