Αθώα η Bayer για Baycol, λέει δικαστήριο των ΗΠΑ

Απαλλάχθηκε η Bayer των κατηγοριών περί αμέλειας σχετικά με το φάρμακο για τη χοληστερίνη Baycol από δικαστήριο των ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για συμβιβασμό των 8.000 υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος της.

Αθώα η Bayer για Baycol, λέει δικαστήριο των ΗΠΑ
Σε μία κρίσιμη για την Bayer απόφαση, δικαστήριο των ΗΠΑ απήλλαξε την φαρμακευτική εταιρία των κατηγοριών περί αμέλειας σχετικά με τις σωματικές βλάβες που υπέστη ηλικιωμένος άνδρας από το Τέξας που πήρε το φάρμακο για τη χοληστερίνη Baycol.

Το φάρμακο αποσύρθηκε από την κυκλοφορία το 2001, θεωρούμενο ότι ευθύνεται για θανάτους και για την πρόκληση σοβαρών ασθενειών.

Εάν το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρξε αμέλεια από μέρους της φαρμακευτικής εταιρίας, θα άνοιγε το δρόμο στις άλλες 8.000 υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος της, να προχωρήσουν στην διεκδίκηση αποζημιώσεων μέσω της δικαστικής οδού.

Τώρα, είναι πιθανό οι μηνυτές, να επιδιώξουν συμβιβασμό με την γερμανική εταιρία που έχει μέχρι στιγμής καταβάλλει περί τα 140 εκατ. δολάρια για να συμβιβάσει 500 υποθέσεις εκτός της δικαστικής αίθουσας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v