Τεχνητή στήριξη στην αμερικανική αγορά

Συνεχίζεται το σκηνικό τεχνητής στήριξης στη Wall, καθώς, παρά τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία, η ”βιτρίνα” της οικονομίας δεν νοείται να μην μοιάζει καλή σε περίοδο πολέμου. Το έξυπνο χρήμα αυτή την εποχή ξαναγοράζει ευρώ και ομόλογα.

Στηρίξεως συνέχεια όσον αφορά τουλάχιστον τις αμερικανικές αγορές, καθώς η ”βιτρίνα” της οικονομίας δεν νοείται να μην μοιάζει καλή σε περίοδο πολέμου.

Πόσο μάλλον όταν αυτός ο συγκεκριμένος πόλεμος συνοδεύεται από τόσο έντονη αμφισβήτηση των κινήτρων διεξαγωγής του, που μοιάζουν ολοένα και περισσότερο να είναι πολιτικοοικονομικής φύσης, και σε κάθε περίπτωση να μην έγκεινται της προσπάθειας συγκράτησης και περιορισμού των χωρών που περιθάλπτουν την τρομοκρατία.

Μόνο μέσα από αυτό το πρίσμα μπορεί να αιτιολογηθεί η νέα δυναμική αντίδραση των αμερικανικών αγορών, αφού μέχρι στιγμής η συνολική ενδοσυνεδριακή διακύμανση του Dow προσεγγίζει τις 200 μονάδες.

Και λογικό είναι να υποχωρεί μια αγορά κατά 150 μονάδες όταν έχει πάρει ”απνευστί” 670 από τα χαμηλά της, τα μακροοικονομικά νέα είναι δυσμενέστατα (σήμερα ο δείκτης Philadelphia) της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και μία πίσω από την άλλη οι εισηγμένες ανακοινώνουν πως δεν θα επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Οι αμερικανικές αγορές όμως δεν θα υποχωρήσουν, για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως. Θα πάνε ίσως σε κραχ μετά τον πόλεμο, όταν φανεί πόσο υπερτιμημένες είναι και δεν φταίει ο πόλεμος για τα παν δεινά. Μέχρι τότε, κερδοσκοπία και ο έχων αγοράσει τελευταίος, καταγράφει ζημιά...

Για την... ιστορία, ο CAC έκλεισε με απώλειες 1,5%, ο Dax το παλεύει να περάσει έστω και οριακά θετικός, ενώ ο FTSE-100 για τα μάτια του κόσμου έκλεισε με οριακά κέρδη 0,01%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8299,06 μονάδες με κέρδη 0,41% ενώ και ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,71% στις 14070,01 μονάδες. Ο S&P ενισχύεται κατά 0,38% στις 877,31 μονάδες.

Εμφανιζόμαστε ενδεχομένως λίγο ”καυστικοί” για έναν πολύ απλό λόγο. Το έξυπνο χρήμα αυτή την εποχή ξαναγοράζει ευρώ και ομόλογα, κάτι που σημαίνει ότι το retail για άλλη μια φορά ακολουθεί την κίνηση ετεροχρονισμένα.

Και συν τοις άλλοις, όταν η Allianz ανακοινώνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και έκδοση μετατρέψιμης ομολογίας ύψους 3 δισ. ευρώ, ξέρεις ότι όλα δεν βαίνουν ομαλώς. Χωρίς να θέλουμε να αφήσουμε καμία απολύτως υπόνοια ως προς την κατάσταση της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία έχει ηγετική θέση στο κλάδο.

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v