Υψηλές απώλειες στη Wall Street

”Καπνός” έγινε σημαντικό μέρος των κερδών που κατέγραψε η αμερικανική αγορά στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, μέσα σε μόλις μια συνεδρίαση, καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν θα είναι ο ”περίπατος” που περίμεναν.

Τη μεγαλυτερη ποσοστιαία πτώση του τελευταίου εξαμήνου κατέγραψαν οι αμερικανικές αγορές, σβήνοντας μεγάλο μέρος των κερδών της περασμένης εβδομάδας, μέσα σε μόλις μια συνεδρίαση, καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν θα είναι ο ”περίπατος” που περίμεναν.

Ύστερα από την παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τις εικόνες των Αμερικανών αιχμαλώτων, η ευφορία της προηγούμενης εβδομάδας ”εξαφανίστηκε” από την αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές μάλιστα να αποκομίζουν τα κέρδη τους.

Η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής παγκοσμίως, Wal-Mart, υποχώρησε κατά 3% καθώς επανέλαβε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του Μαρτίου, παρά το ότι την προηγούμενη εβδομάδα το αγοραστικό ενδιαφέρον περιορίστηκε σημαντικά, καθώς οι καταναλωτές παρακολουθούσαν τις εξελίξεις του πολέμου.

Αντίθετα, οι πετρελαϊκές τιμές σημείωσαν άνοδο διαμορφούμενες περί τα 26 δολάρια το βαρέλι, ενώ και ο χρυσός αυξήθηκε κοντά στα 330 δολάρια ανά ουγκιά.

Η Εθνική έκλεισε στα 2,35 δολάρια με πτώση 5,24% ενώ η διαμορφώθηκε στα 13,60 δολάρια. Ο ΟΤΕ έκλεισε με απώλειες 0,96% στα 5,15 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8214,68 μονάδες με απώλειες 3,61% ενώ και ο S&P υποχώρησε κατά 3,52% στις 864,23 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 3,66% στις 1369,78 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v