Πολεμικές ”απώλειες” και στη Wall

Ισχυρές πτωτικές τάσεις ακολουθούν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ύστερα από τα υψηλά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω ανησυχιών ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν θα είναι τόσο σύντομος όσο αρχικά υπολογιζόταν.

Ύστερα από τα υψηλά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, οι αμερικανικές αγορές υποχωρούν, εν μέσω ανησυχιών ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν θα είναι τόσο σύντομος όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Το Σαββατοκύριακο για τις συμμαχικές δυνάμεις ήταν ιδιαίτερα άσχημο, με αποκορύφωμα τις εικόνες με τους Αμερικανούς αιχμάλωτους στρατιώτες. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ενισχύονται οι αντιδράσεις από τον αραβικό κόσμο, στοιχείο που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Παρατηρητές της αγοράς αναφέρουν ότι το όλο κλίμα μπορεί κάλλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να μεταστραφεί προς το καλύτερο, όταν σημειωθούν νίκες των Αμερικανών σε σημεία κλειδιά της περιοχής.

Όσον αφορά στα εταιρικά νέα, ο πρόεδρος της Citigroup, Σανφορντ Βάιλ, απέσυρε την υποψηφιότητα του για το διοικητικό συμβούλιο του New York Stock Exchange, καθώς ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Έλιοτ Σπίτσερ, εξέφρασε αντιρρήσεις.

O δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 2,26% στις 8329,88 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 1388,82 μονάδες με πτώση 2,32%. Ο δείκτης S&P υποχωρεί 2,17% στις 876,43 μονάδες.

Από την έναρξη του πολέμου, ο Dow έχει καταγράψει κέρδη 0,20%, ο Nasdaq πτώση 1,06% ενώ και ο S&P ”μετρά” απώλειες 0,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v