Απέσυρε την υποψηφιότητα για το NYSE ο Βέιλ

Δεν θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Σάνφορντ Βέιλ για το διοικητικό συμβούλιο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, NYSE, καθώς συνάντησε την έντονη αντίδραση του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Έλιοτ Σπίτζερ.

Απέσυρε την υποψηφιότητα για το NYSE ο Βέιλ
Απέσυρε εν τέλει την υποψηφιότητά του για το διοικητικό συμβούλιο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, NYSE, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Σάνφορντ Βέιλ, μετά από διαμάχη που ξέσπασε με τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Έλιοτ Σπίτζερ.

Ο Σπίτζερ σε δηλώσεις στον τύπο, είπε ότι θα αποταθεί στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, SEC, εάν ο Βέιλ δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ο Βέιλ βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης, όταν οι αρμόδιες αρχές ερεύνησαν το εάν (αδικαιολόγητα) επηρέασε τον πρώην τηλεπικοινωνιακό αναλυτή Τζακ Γκρούμπμαν να αλλάξει τη σύσταση μετοχής, προκειμένου η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Citigroup να κερδίσει τη δημόσια εγγραφή.

Ο Βέιλ δεν παραδέχθηκε ότι είχε φταίξει σε κάτι και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Η Citigroup ήρθε σε συμβιβασμό, καταβάλλοντας 400 εκατ. δολάρια.

Ο Βέιλ ήταν ένας εκ των έξι υποψήφιων για το 27μελές συμβούλιο και ένας εκ των τριών που θα καταλάμβανε θέση που επρόκειτο να αντιπροσωπεύει τις απόψεις των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v