”Ζυγίζει” τις εξελίξεις στο Ιράκ η Wall

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφομοιώσουν τις ειδήσεις που έρχονται σχετικά με την πρόοδο των συμμαχικών δυνάμεων και την αντίσταση που προβάλλουν οι ιρακινοί. Κατά 8,1% υποχώρησαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών.

Τις ειδήσεις που αφορούν στις εξελίξεις για τον πόλεμο στο Ιράκ προσπαθούν να ”ζυγίσουν” οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καταγράφοντας νευρική πορεία στην έναρξη της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, οι επενδυτές επικεντρώνονται στις ειδήσεις αναφορικά με την εξέγερση κατά του καθεστώτος του Σαντάμ στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, Βασόρα, αλλά και στη σθεναρή αντίσταση που επιδεικνύουν οι ιρακινοί στην πόλη Νασιρίγια.

Εξάλλου, μόλις χθες ο υπουργός Άμυνας τω ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Φεβρουάριο υποχώρησαν κατά 1,2% σε σχέση με την προηγούμενη άνοδο 1,9%. Κατά 8,1% υποχώρησαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών το Φεβρουάριο, στις 854.000, έναντι του αριθμού των 929.000 του Ιανουαρίου.

Ο δείκτης Doe Jones σημειώνει πτώση 0,32% στις 8253,0 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,09% στις 1392,26 μονάδες. Ο S&P καταγράφει απώλειες 0,21% στις 872,86 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v