”Πύραυλος” Γερουσίας κατά φοροελαφρύνσεων Μπους

Τροπολογία για μείωση 50% του προυπολογισμού για τις φορολογικές ελαφρύνσεις η οποία αποτελεί τροχοπέδη για τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης Μπους ψήφισε η αμερικανική Γερουσία, φοβούμενη το οικονομικό κόστος του πολέμου στο Ιράκ και ”παίρνοντας πίσω” προηγούμενη έγκρισή της.

”Πύραυλος” Γερουσίας κατά  φοροελαφρύνσεων Μπους
Σοβαρό και αναπάντεχο πλήγμα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, δέχτηκε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μπους, καθώς η Γερουσία υπαναχώρησε από προηγούμενη έγκρισή της και ψήφισε τη μείωση κατά 50% του προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, υπό το φόβο του οικονομικού κόστους του πολέμου στο Ιράκ.

Λίγη ώρα πριν η Γερουσία ψηφίσει την τροπολογία, ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ John Snow δήλωνε ότι ”...το σχέδιο για τις φοροελαφρύνσεις προχωράει πολύ καλά”, γεγονός που καταδυκνείει τον αιφνιδιασμό της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην ψηφοφορία που κρίθηκε με 51 ψήφους έναντι 48, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές, υποστηριζόμενοι από αρκετούς μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνους, πέρασαν μια τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο προϋπολογισμός για το 10ετές σχέδιο φοροελαφρύνσεων της κυβέρνησης πρέπει να μειωθεί στα 350 δισ. δολάρια, από τα 725 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, στην περίπτωση που η Γερουσία επιμείνει στην τροπολογία αυτή και δεν την αποσύρει σε τυχόν επόμενη ψηφοφορία, θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση Μπους μείωση της φορολογίας που πληρώνουν οι μέτοχοι για μερίσματα, πρόταση η οποία είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την πολιτική του Λευκού Οίκου σε ό,τι αφορά στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v