Η Βασόρα... ”έσωσε” τη Wall Street

Παρά την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την περικοπή των φορολογικών κινήτρων Μπούς από τη Γερουσία, οι αμερικανικές αγορές έκλεισαν με κέρδη χάρη στις αμφιλεγόμενες πληροφορίες για εξέγερση στη Βασόρα.

Με ουσιαστικά κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικές αγορές, καθώς τις αρνητικές εντυπώσεις από τη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την ψήφο της γερουσίας για τα ”μέτρα Μπούς”, ανέτρεψαν οι εκτιμήσεις για την πορεία των εξελίξεων στο πόλεμο με το Ιράκ.

Ισχυρή επίδραση σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της αγοράς, άσκησε η -ανεπιβεβαίωτη - είδηση που μετέδωσε το Sky News, για εξέγερση του πληθυσμού στη πόλη Βασόρα στο Νότιο Ιράκ.

Πρόσκαιρα η άνοδος των τιμών κινήθηκε σε ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά για να ακολουθήσει σχετική υποχώρηση η οποία ώθησε τους δείκτες να κλείσουν με κέρδη 0,9% για τον DOW , 1,6% για το NASDAQ και 1,22 για τον S&P 500.

Στην υποχώρηση απο τα υψηλά της συνεδρίασης, βοήθησαν τα ”νέα” σύμφωνα με τα οποία οι προτάσεις Μπούς για περικοπές στη φορολογία ύψους άνω των 700 δις. δολαρίων κόπηκαν στη… μέση ήτοι στα 350 δις. δολάρια από τη Γερουσία με την αιτιολογία του αυξημένου κόστους του πολέμου στο Ιράκ.

Στο μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαρτίου διαμορφώθηκε στο 62,5, έναντι του 64,8 του Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 62. Το επίπεδο της εμπιστοσύνης των αμερικανών καταναλωτών πάντως ( το οποίο διαμορφώθηκε πριν την έναρξη των εχιροπραξιών στο Ιράκ) είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 1993.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v