ΗΠΑ: Πτώση για διαρκή αγαθά, κατοικίες (update)

Πτώση 1,2% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες το Φεβρουάριο για τρίτη φορά στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών, ενώ και οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν κατά 8,1%.

ΗΠΑ: Πτώση για διαρκή αγαθά, κατοικίες (update)
Πτώση 1,2% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις Ηνωμένες Πολιτείες το Φεβρουάριο για τρίτη φορά στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών, καθώς υποχώρησε η ζήτηση προϊόντων όπως τα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες για προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια, υποχώρησαν κατά 1,2% στα 170,2 δισ. δολάρια ύστερα από την αύξηση 1,9% του Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Καθώς η χώρα κατευθυνόταν προς πόλεμο με το Ιράκ, οι εταιρείες δεν ήταν διατεθειμένες να αυξήσουν τις παραγγελίες, υπό το φόβο της μείωσης της ζήτησης και των καταναλωτικών δαπανών. Χαρακτηριστικό είναι πως η General Motors ανταποκρίθηκε στη μειωμένη ζήτηση του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, περικόπτοντας τα σχέδια παραγωγής.

Εξάλλου, αρνητικά επέδρασαν και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κυρίως στα μέσα του Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, κατά 8,1% υποχώρησαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών το Φεβρουάριο στα 854.000 έναντι του αριθμού των 929.000 του προηγουμένου μήνα.

Η υποχώρηση αυτή έρχεται σε συνάρτηση με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς επιβραδύνεται η μεταποιητική δραστηριότητα, αυξάνεται η ανεργία και η καταναλωτική εμπιστοσύνη οδεύει προς χαμηλό δεκαετίας.

Αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών θα κατέγραφαν άνοδο 1,2% στα 925.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v