ΗΠΑ: Αυξήθηκαν τα έσοδα, αμετάβλητες οι δαπάνες

Αμετάβλητες παρέμειναν οι προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι ανησυχίες για τον πόλεμο έπληξαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Αύξηση 0,3% κατέγραψαν οι προσωπικές δαπάνες, ενώ υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν.

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν τα έσοδα, αμετάβλητες οι δαπάνες
Κατά 0,3% αυξήθηκαν τα προσωπικά έσοδα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν οι προσωπικές δαπάνες για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Στο 77,6 από εκτιμήσεις για 75 ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν.

Τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι η οικονομία επιβραδύνθηκε στη διάρκεια του μήνα πριν από την έναρξη του πολέμου. Αντίθετα, τα προσωπικά έσοδα σημείωσαν αύξηση κατά 0,3% στη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η ενεργειακή κατανάλωση ήταν υψηλή εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, επισημαίνοντας ότι εάν αποκλειστεί το κόστος για την ενέργεια, το ποσοστό των προσωπικών δαπανών θα ήταν πολύ χαμηλότερο.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν διαμορφώθηκε στο 77,6 τον Μάρτιο, υποχωρώντας σε σχέση με το 79,9 του προηγουμένου μήνα, κατορθώνοντας ωστόσο να υπερβεί τις εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στο 75.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v