Συνεχίζει σε αρνητικό μοτίβο η Wall

Αδυνατεί να ξεφύγει από το αρνητικό κλίμα για άλλη μια συνεδρίαση η Wall Street, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και τις επιπτώσεις του στην αμερικανική οικονομία.

Καθώς η ευφορία της προηγούμενης εβδομάδας έχει δώσει τη θέση της στις ανησυχίες σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου και τις επιπτώσεις του στην αμερικανική οικονομία, η Wall Street οδηγείται σε νέες απώλειες για άλλη μια συνεδρίαση.

Πληθαίνουν άλλωστε οι ενδείξεις ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς με σημαντικές απώλειες, ύστερα και από τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, στο δίκτυο BBC, ο οποίος έκανε λόγο για σκληρές και δύσκολες στιγμές που περιμένουν τις συμμαχικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Αναφορικά με τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, τα προσωπικά έσοδα σημείωσαν αύξηση 0,3% στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν οι προσωπικές δαπάνες για τον ίδιο μήνα.

Αντίθετα, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν τα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 77,6 από το 79,9 του Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσοστό θα διαμορφωθεί στο 75.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8157,47 μονάδες με απώλειες 0,55% ενώ και ο S&P καταγράφει πτώση 0,42% στις 864,87 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί περί το 0,39% στις 1378,85 μονάδες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την έναρξη του πολέμου ο Dow Jones έχει χάσει περί το 1,50%, ο Nasdaq 1,64% και ο S&P ”μετράει” απώλειες 1,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v