Lucent: Συμβιβασμός για 54 αγωγές μετόχων της

Στις προσπάθειες ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών μπορεί να επικεντρωθεί πλέον η Lucent, που κατέληξε σε συμβιβασμό με μετόχους της, οι οποιοι κατέθεσαν συνολικά 54 αγωγές. Η κίνηση εκτιμάται ότι θα οδηγήσει την εταιρία στην εκταμίευση συνολικά 600 εκατ. δολ., χωρίς να έχει παραδεχθεί ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα.

Lucent: Συμβιβασμός για 54 αγωγές μετόχων της
Στην καταβολή ποσού που ξεπερνά τα 600 εκατ. δολάρια συμφώνησε η αμερικανική εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Lucent Technologies, προκειμένου να έλθει σε συμβιβασμό με μετόχους της που κατέθεσαν συνολικά 54 αγωγές.

Οι μηνύσεις αφορούσαν κατηγορίες ότι η Lucent δημοσίευσε ”φουσκωμένα” οικονομικά αποτελέσματα, παρουσιάζοντας εικονικές πωλήσεις εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά μετοχών των θιγέντων, η πληρωμή των οποίων θα γίνει σε μετρητά και μετοχές. Η κίνηση, εκτιμούν αναλυτές, είναι πιθανό να μειώσει την αξία του χαρτοφυλακίου των επενδυτών κατά 8%.

Ωστόσο, οι μετοχές της Lucent σημείωσαν σήμερα άνοδο, καθώς η ζημιογόνος εταιρία κατόρθωσε να ξεπεράσει το πρόβλημα, χωρίς μάλιστα να παραδεχθεί ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα.

Τώρα η Lucent μπορεί να επικεντρωθεί στις προσπάθειες ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την αναδιάρθρωση τμημάτων της πουλώντας μη κύρια περιουσιακά στοιχεία, περιορίζοντας τα ζημιογόνα προϊόντα και περικόπτοντας κατά τα δύο τρίτα το προσωπικό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v