Ούτε τα αρνητικά macro επηρεάζουν τη Wall (update)

Η ανακοίνωση της υποχώρησης των βιομηχανικών παραγγελιών στο διπλάσιο από ό,τι αναμενόταν, κάθε άλλο παρά επηρεάζει αρνητικά τους αμερικανικούς δείκτες οι οποίοι μάλιστα διευρύνουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη εν μέσω αισιοδοξίας για τις επιτυχίες των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Ακόμη περισσότερο διευρύνουν τα κέρδη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά παρά την ανακοίνωση αρνητικών macro στοιχείων, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των επιχειρήσεων στο Ιράκ.

Εξάλλου, η διάσωση της 19χρονης Jessica Lynch από ιρακινό νοσοκομείο ”χαροποίησε” την αγορά, καθώς αποτελεί στοιχείο της αμερικανικής στρατιωτικής ”δύναμης”.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι επικρατεί αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών, η οποία δεν στηρίζεται σε κάποια ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα, αποδεικνύοντας έτσι την ”ανάγκη” της αγοράς για οτιδήποτε θετικό.

Εξάλλου, ιδιαίτερα αρνητικά ήταν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες του Φεβρουαρίου, καθώς υποχώρησαν κατά 1,5% έναντι της αύξησης κατά 1,7% του προηγουμένου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 0,7%.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 2,27% στις 8252,85 μονάδες, ενώ ακολουθεί ο S&P με κέρδη 2,21% στις 877,47 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 3,02% στις 1389,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v