Άνοδος-ανάσα για την αμερικανική αγορά

Μέχρι τέλους διατήρησαν τα κέρδη τους οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ”ξεχάσουν” τις ανησυχίες τόσο για τις πολεμικές εξελίξεις στο Ιράκ, όσο και αυτές για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, ύστερα μάλιστα και από τα τελευταία στοιχεία για το δείκτη ISM.

Μέχρι τέλους διατήρησαν τα κέρδη τους οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ”ξεχάσουν” τις ανησυχίες τόσο για τις πολεμικές εξελίξεις στο Ιράκ, όσο και αυτές για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, ύστερα μάλιστα και από τα τελευταία στοιχεία για το δείκτη ISM,

Συγκεκριμένα, η υποχώρηση του δείκτη ISM το Μάρτιο στο 46,2 (χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2001), ενέτεινε τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς οποιοδήποτε ποσοστό κάτω από το 50 υποδηλώνει επιβράδυνση.

Στις άλλες οικονομικές εξελίξεις, οι κατασκευαστικές δαπάνες του Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 0,2% έναντι εκτιμήσεων για 0,8%, από την αύξηση κατά 1,7% του προηγουμένου μήνα.

Εξάλλου, στην άνοδο των δεικτών συνετέλεσε και η εντυπωσιακή πορεία (+40%) των μετοχών της AMR, η οποία διεύρυνε τα χθεσινά κέρδη της, καθώς κατέληξε σε συμφωνία με τα εργατικά σωματεία, αποφεύγοντας έτσι τη χρεοκοπία.

Οι μετοχές της Ford σημείωσαν πτώση, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 7,9% το Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για 4,8%.

Η Εθνική κατέγραψε πτώση 0,44% στα 2,24 δολάρια, ενώ και ο ΟΤΕ υποχώρησε 0,635 στα 4,70 δολάρια. Πτώση κατά 2,56% σημείωσε και η 3Ε.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,97% στις 8069,86 μονάδες, ενώ ακολούθησε ο Nasdaq με κέρδη 0,53% στις 1348,27 μονάδες. Ο S&P σημείωσε άνοδο 1,21% στις 858,48 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v