Με το βλέμμα στη Βαγδάτη η Wall

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τις στρατιωτικές εξελίξεις στη Βαγδάτη να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης, καθορίζοντας τις τάσεις.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τις στρατιωτικές εξελίξεις στη Βαγδάτη να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης, καθορίζοντας τις τάσεις.

Στα στρατιωτικά νέα, σε απόσταση 6 μιλίων βρίσκονται από την Ιρακική πρωτεύουσα οι αμερικανικές δυνάμεις, ενισχύοντας συνεχώς τις δυνάμεις τους.

Παράλληλα, σκληρές μάχες πραγματοποιούνται στην πόλη της Βασόρα μεταξύ βρετανικών και ιρακινών δυνάμεων, ενώ τμήματα της 101ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας φέρονται να ελέγχουν την πόλη της Najaf.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στρατιωτικοί αναλυτές τονίζουν πως οι αγγλοσαξονικές δυνάμεις ίσως να μην διακινδυνεύσουν μια επίθεση στη Βαγδάτη, αλλά να επιχειρήσουν να την πολιορκήσουν ώστε να καμφθεί το ηθικό των υπερασπιστών της.

Παράλληλα, Αμερικανοί χρηματιστές επανέλαβαν ξανά την άποψη ότι μια γρήγορη και αναίμακτη νίκη των αγγλοσαξόνων στο Ιράκ θα ενισχύσει τις αγορές, ενώ αντίθετα, μια ”μακροχρόνια” εμπλοκή στους δαιδαλώδεις δρόμους της Βαγδάτης θα δημιουργήσει πιέσεις.

Στα μακροοικονομικά νέα, πτωτικά στο 47,9 διαμορφώθηκε ο δείκτης υπηρεσιών ISM Μαρτίου, έναντι 53,9 το Φεβρουάριο.

Αντίθετα, αυξημένος στα 445.000 παρουσιάστηκε ο αριθμός των ατόμων που επικαλέστηκαν τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Στις 8.240 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες 0,54%, ενώ στις 1.396 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nasdaq, σημειώνοντας οριακές απώλειες 0,01%.

Εξάλλου, πτώση 0,51% κατέγραψε ο S&P, στις 876 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε κατά 0,46% (2,18 δολάρια), ενώ αμετάβλητο στα 13,5 δολάρια παρέμεινε το ADR της 3Ε.

Ωστόσο, πτώση 0,84% σημείωσε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 4,7 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v