Διλήμματα εν αναμονή της μάχης σε Βαγδάτη (update)

Mε συχνές εναλλαγές προσήμων και νευρικότητα κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς ο χρόνος και το κόστος της επικείμενης μάχης της Βαγδάτης παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό για τους επενδυτές. Σημαντική αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, πτωτικά ο δείκτης υπηρεσιών ISM.

συχνές εναλλαγές προσήμων και νευρικότητα κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς ο χρόνος και το κόστος της επικείμενης μάχης της Βαγδάτης παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό για τους επενδυτές. Σημαντική αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, πτωτικά ο δείκτης υπηρεσιών ISM.

Οι συμμαχικές δυνάμεις βρίσκονται μόλις 6 μίλια από την Ιρακινή πρωτεύουσα, ενώ συνεχείς βομβαρδισμοί συγκλονίζουν τη Βαγδάτη, επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, να κάμψουν το ηθικό των Ιρακινών.

Παράλληλα, ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ επιχείρησαν να φονεύσουν το Σαντάμ ή τους υιούς του, δίχως όμως να σημειώσουν επιτυχία.

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι σύμμαχοι ίσως να μην επιχειρήσουν άμεσα μια επίθεση εναντίον της Βαγδάτης, προκρίνοντας μια πολιορκία μακράς διάρκειας.

Στο διπλωματικό πεδίο, συνάντηση για διαβουλεύσεις πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες ο Κ. Πάουελ και υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαικής Ένωσης.

Αναλυτές της αγοράς συστήνουν τοποθετήσεις στις αγορές και το αμερικανικό νόμισμα, υιοθετώντας επιφυλακτικότερη στάση έναντι του μαύρου χρυσού και των ομολόγων.

Εν τούτοις, ομάδα αναλυτών τονίζει ότι η μάχη για τη Βαγδάτη, αν τελικώς πραγματοποιηθεί, ίσως να διαρκέσει μήνες ,δεδομένο που δεν θα ικανοποιήσει τις αγορές, όπως τονίζεται σχετικώς.

Εξάλλου, αρνητικά διαμορφώνονται τα νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο, αφού στα 445.000 αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που επικαλέστηκαν τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 30/03, έναντι εκτιμήσεων για 410.000.

Παράλληλα, στο 47,9 διαμορφώθηκε ο δείκτης υπηρεσιών ISM Μαρτίου, έναντι 53,9 το Φεβρουάριο.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της αγοράς εργασίας, ενώ απέδωσαν την άνοδο των επιδομάτων στην ανασφάλεια που επικρατεί αναφορικά με το ζήτημα του Ιράκ.

Στα εταιρικά νέα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Dell, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι αναμένει αύξηση 18% στα έσοδά της το α΄ οικονομικό της τρίμηνο.

Στις 8.281 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας κέρδη 0,03%, ενώ κέρδη 0,37% σημειώνει ο Nasdaq, στις 1.401 μονάδες.

Εξάλλου, απώλειες 0,06% καταγράφει ο S&P, στις 880 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v