Ποιους κλάδους και περιοχές ”προτιμά” η SSSB

Ως σημαντικότερες εκτιμά η SSSB τις ουλές του τριετούς bear market, έναντι αυτών του πολέμου, ενώ επισημαίνει ότι τα ”επενδυτικά καταφύγια” σε Ευρώπη και Ιαπωνία έχουν λιγοστέψει. Ως πεδίο άντλησης βραχυπρόθεσμων κερδών ”βλέπει” τις ευρωαγορές, όπου -τονίζει- θα εξακολουθήσει το υψηλό volatility.

Ποιους κλάδους και περιοχές ”προτιμά” η SSSB
Τις ΗΠΑ εκτιμά ως το προσφορότερο έδαφος για την επένδυση σε μετοχές το εβδομαδιαίο report της SSSB, Global Portfolio Strategist, με ημερομηνία 3 Απριλίου. Η SSSB εκτιμά ότι οι ουλές που θα αφήσει το bear market της τελευταίας τριετίας θα είναι σημαντικότερες από αυτές του πολέμου.

Ευρωπαϊκές αγορές-σηματωροί, αναφέρει η έκθεση, φέρνοντας σαν παράδειγμα τη Γερμανία, είναι πιθανόν να παραμείνουν πεδίο βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων. Η αστάθεια ενδέχεται να εξακολουθήσει να είναι υψηλή στις περιοχές αυτές, αναφέρει η SSSB.

Οι επενδυτικές επιλογές στις αναδυόμενες αγορές, τονίζεται, πρέπει πλέον να χωριστούν σε ευδιάκριτες ομάδες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως για ότι έχει να κάνει με τίτλους οι οποίοι σχετίζονται με εμπορεύματα, θα πρέπει να προτιμηθούν οι αγορές της Νοτίου Αμερικής και εν μέρει της Βραζιλίας, ενώ για επενδύσεις σε τεχνολογία συστήνεται να προτιμηθούν οι αγορές της Κορέας, της Ταϊβάν και του Ισραήλ.

Αυξημένο επίσης κρίνεται και το περιθώριο για το λεγόμενο ”stockpicking” (την επιλογή δηλαδή μεμονωμένων τίτλων) στις αναδυόμενες αγορές.

Όπως πάντα σε περιόδους bear market, το ζητούμενο είναι η διατήρηση του κεφαλαίου, η οποία τότε ακριβώς γίνεται δυσκολότερη. Τα επενδυτικά καταφύγια, τονίζει η SSSB, έχουν σημαντικά λιγοστέψει στις ευρωπαϊκές αγορές και την Ιαπωνία. Σε κλαδικό επίπεδο, προτιμότερο είναι να ψάξει κανείς για κάτι τέτοιο σε ΗΠΑ και σε ασιατικές αγορές, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου.

Σε ό,τι αφορά τη σύσταση χαρτοφυλακίου (asset allocation), αυτό, προτείνει η SSSB, πρέπει να αποτελείται κατά 3% από ρευστό, κατά 27% από κυβερνητικά ομόλογα και κατά 70% από μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v