Κέρδη από... τεχνολογική επένδυση για W. Buffett!

Τα junk bonds της Amazon.com, αξίας 98,3 εκατ. δολ., που ο W. Buffett αγόρασε τον περσινό Ιούλιο, είναι πιθανό να του αποφέρουν απόδοση 17%. Είναι η πρώτη επένδυση του μεγαλοεπενδυτή σε μετοχές Internet, και μάλιστα σε μια εποχή που αυτό δεν συνηθίζεται...

Κέρδη από... τεχνολογική επένδυση για W. Buffett!
Κερδοφόρος αναμένεται να αποδειχτεί άλλη μια ”ριψοκίνδυνη επένδυση” του γνωστού μεγαλοεπενδυτή, W. Buffett και μάλιστα επένδυση που πραγματοποίησε στον, απεχθή γι’ αυτόν, κλάδο των ”.coms”.

Τον περασμένο Ιούλιο η ”αλεπού των αγορών”, αφού είχε επαινέσει την Amazon.com για την ”γενναία” κίνησή της να καταγράψει σαν έξοδα τα stock options, αγόρασε junk bonds (κακής ποιότητας ομόλογα) της εταιρίας, αξίας 98,3 εκατ. δολ.

Τώρα, πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι την επόμενη ίσως εβδομάδα η μεγαλύτερη εταιρία e-commerce προτίθεται να επαναγοράσει 10% των εν κυκλοφορία junk bonds που εξέδωσε το 1998, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την πιστοληπτική της ικανότητα.

Αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, θα σημαίνει απόδοση της τάξης του 17% για τον W. Buffett, σε μία περίοδο που ο ίδιος χαρακτηρίζει τις μετοχές ”υπερτιμημένες” και οι ανά τον κόσμο επενδυτές πασχίζουν ώστε να εξασφαλίσουν αποδόσεις της τάξης του 5-6%.

Να σημειωθεί ότι, όπως τουλάχιστον είναι γνωστό, μέχρι πρότινος η μοναδική ”επένδυση” του W. Buffett στην τεχνολογία ήταν... 100 μετοχές της Microsoft, τις οποίες απέκτησε αναγκαστικά, αφού έχασε σχετικό στοίχημα που είχε βάλει με τον Μπιλ Γκέιτς.

”Μάλλον αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι ο κ. Buffett είναι ένα βήμα πιο μπροστά από όλους τους υπόλοιπους”, σχολίασε ο J. Dollarhide της Russell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v