Αμετάβλητο μέχρι τέλους το σκηνικό στη Wall

Mε μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές και τους αναλυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για τη διάρκεια και το τίμημα της μάχης στη Βαγδάτη, ενώ αρνητικά επέδρασαν και τα macro στοιχεία.

μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές και τους αναλυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για το χρόνο και το τίμημα της μάχης στη Βαγδάτη.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριξαν ότι αν και οι αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εξελίχθηκαν σχετικά ομαλά, η μάχη για την Βαγδάτη δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και μπορεί να εξελιχθεί σε εκατόμβη θυμάτων για τις αγγλοσαξονικές δυνάμεις.

Στα στρατιωτικά νέα, τον πλήρη έλεγχο του αεροδρομίου της Βαγδάτης κατέχουν οι συμμαχικές δυνάμεις, ενώ τμήματα της 1ης αμερικανικής μεραρχίας πεζοναυτών προσεγγίζουν την ιρακινή πρωτεύουσα από τα νοτιοδυτικά.

Παράλληλα, επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις της μεραρχίας Βαγδάτη παραδόθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ σε ”πολιορκία” βρίσκονται οι Ιρακινοί στη Μοσούλη και το Κιρκούκ.

Στα μακροοικονομικά νέα, αμετάβλητη στο 5,8% παρέμεινε η ανεργία στις ΗΠΑ για το μήνα Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση στο 5,9%.

Αναλυτές της αγοράς απέδωσαν την υποχώρηση στην αβεβαιότητα που κυριαρχεί αναφορικά με το ζήτημα του Ιράκ, προέβλεψαν όμως ότι μόλις οι καταστάσεις ομαλοποιηθούν θα υπάρξει ανάκαμψη στην αγορά εργασίας γενικότερα.

Εξάλλου, κατά 108.000 μειώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον ίδιο μήνα, ενώ το Φεβρουάριο είχαν μειωθεί κατά 357.000.

Στις 8.277 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow ,σημειώνοντας κέρδη 0,45%, ενώ στις 1.383 μονάδες ”έκλεισε” ο δείκτης Nasdaq καταγράφοντας απώλειες 0,94%.

Εξάλλου, κέρδη 0,27% σημείωσε ο S&P, στις 878 μονάδες.

Αξιζει να σημειωθεί ότι το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε κέρδη 0,48%, στα 2,19 δολάρια, ενώ αμεταβλητ παρέμεινε το ADR της 3Ε, στα 13,5 δολάρια.

Εξάλλου, πτώση 0,21%, στα 4,69 δολάρια, κατέγραψε το ADR του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v