Νέες συμμαχικές δυνάμεις κατευθύνονται σε Βαγδάτη

Νέες αμερικανικές δυνάμεις προσεγγίζουν τη Βαγδάτη από τα νοτιοανατολικά, ενώ τρεις ”εμψυχωτικές παρεμβάσεις” πραγματοποίησε ο Σαντάμ, ύστερα από την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου της Βαγδάτης από αμερικανικές δυνάμεις και την παράδοση επίλεκτων ιρακινών δυνάμεων.

Νέες συμμαχικές δυνάμεις κατευθύνονται σε Βαγδάτη
Τριπλή παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα ο Σαντάμ, σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τις ιρακινές δυνάμεις, ύστερα από την κατάληψη του αεροδρομίου ”Σαντάμ”, τις παραδόσεις ιρακινών επίλεκτων δυνάμεων και τους συνεχούς βομβαρδισμούς που υφίσταται η Βαγδάτη.

Αναλυτικότερα, 3 ”εμφανίσεις” πραγματοποίησε σήμερα ο Σαντάμ, με την τελευταία να αποτελεί περίπατο στο κέντρο της Βαγδάτης, δίχως όμως να επιβεβαιώνεται αν ήταν ο ίδιος ή σωσίας του.

Εξάλλου, τεθωρακισμένες μονάδες της 1ης μεραρχίας πεζοναυτών, αφού διένυσαν περισσότερα από 100 μίλια σε δύο ημέρες, προσέγγισαν τα περίχωρα της Βαγδάτης από τα νοτιοανατολικά, λαμβάνοντας θέσεις μάχης, όπως τονίζουν στρατιωτικοί αναλυτές.

Παράλληλα, στα νοτιοδυτικά της Βαγδάτης βρίσκονται τμήματα της 3ης αμερικανικής μεραρχίας πεζικού τα οποία, ύστερα από σκληρές μάχες κατέλαβαν το αεροδρόμιο ”Σαντάμ”, μετονομάζοντάς το σε ”Βαγδάτη”.

Εξάλλου, 2.500 περίπου άνδρες της επίλεκτης ιρακινής μεραρχίας ”Βαγδάτη” παραδόθηκαν στις αμερικανικές δυνάμεις, δεδομένο που ομάδα στρατιωτικών αναλυτών χαρακτήρισε ως πρώτο σημάδι κάμψης του ηθικού των υπερασπιστών της ιρακινής πρωτεύουσας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η πρόσκρουση σε κτίριο της Μασαχουσέτης εξαθέσιου αεροσκάφους, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ατόμων, δίχως όμως να διευκρινισθεί αν ήταν τρομοκρατική επίθεση η ατύχημα.

Στο μεταξύ, για νησίδα Αμερικανών στρατιωτών περικυκλωμένη από ιρακινές δυνάμεις έκανε λόγο ο υπουργός τύπου του Ιράκ αναφερόμενος στις αμερικανικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο, τονίζοντας παράλληλα ότι το βράδυ θα λάβουν ”ένα καλό μάθημα από τις δυνάμεις τους”.

Ωστόσο, ”πολιορκημένες” στις πόλεις της Μοσούλης και του Κιρκούκ βρίσκονται οι ιρακινές δυνάμεις, ύστερα από το συνεχές σφυροκόπημα των συμμαχικών δυνάμεων και την επιθεση κουρδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v