Σκόπιμη η επίθεση των Αμερικανών, λένε οι Ρώσοι

”Φωτιές” βάζει στο διπλωματικό πεδίο η δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στο Ιράκ, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις σκόπιμα επιτέθηκαν στο κομβόι της ρωσικής διπλωματίας χθες, καθώς αυτό εγκατέλειπε τη Βαγδάτη. Εξάλλου, στη Μόσχα μετέβη εσπευσμένα η Κοντολίζα Ράις χθες, προκειμένου να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας.

Σκόπιμη η επίθεση των Αμερικανών, λένε οι Ρώσοι
Σκόπιμα μας επιτέθηκαν οι Αμερικανοί, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βαγδάτη, ύστερα από τον τραυματισμό του χθες, εγκαταλείποντας την ιρακινή πρωτεύουσα. Εσπευσμένα μετέβη στο Μόσχα η Κοντολίζα Ράις, όπου και συνομίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας.

Το κομβόι των Ρώσων διπλωματών που δέχθηκε επίθεση χθες, όντας καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό, έφθασε στη Συρία σήμερα το πρωί. Ο Ρώσος πρεσβευτής, Βλαντιμίρ Τιτορένκο, δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί διήρκεσαν περίπου 30-40 λεπτά.

Ήταν ξεκάθαρο ότι είμαστε ξένοι και όχι Άραβες, τόνισε ο Τιτορένκο, ο οποίος σχολίασε ότι ο οικονομικός σύμβουλος προσπάθησε με χειρονομίες να τους εξηγήσει ότι δεν είμαστε Άραβες, αλλά το μόνο που κέρδισε ήταν να τραυματιστεί στο κεφάλι, επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Τιτορένκο δήλωσε ακόμη ότι επικοινώνησε άμεσα με τη Μόσχα, διαμηνύοντάς ότι οι Αμερικανοί άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου της ρωσικής διπλωματίας, και κυρίως κατά του Ρώσου διπλωμάτη. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το ρωσικό πρακτορείο, RIA Novosti, αναφέρει πως το κομβόι αφήνοντας τη Βαγδάτη είχε στα αυτοκίνητα ρώσικες σημαίες.

Αμερικανικά στελέχη αρνούνται να επιβεβαιώσουν ότι ευθύνονται για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή όπου χτυπήθηκε το ρωσικό κομβόι δεν βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των δυνάμεών τους.

Εξάλλου, στη Μόσχα, η σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις, συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών, λίγο ύστερα από την επίθεση κατά των Ρώσων διπλωματών.

Αμερικανικό στέλεχος τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Ράις είχε ”καλή συνομιλία” με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Ιβανόφ, και τον υπουργό Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ, αλλά και τον επικεφαλής της Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, Σεργκέι Ρουσάιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v